Σκάνδαλο Cambridge Analytica: Εμπλεκόμενοι πάνω από 80 εκατομμύρια χρήστες

Πολύ μικρές τελικά οι πρώτες εκτιμήσεις
05 Απριλίου 2018 04:15
Σκάνδαλο Cambridge Analytica: Εμπλεκόμενοι πάνω από 80 εκατομμύρια χρήστες

Ακόμα περισσότερες πληροφορίες βγαίνουν στο φως σχετικά με το σκάνδαλο του Facebook και της Cambridge Analytica ενώ το κοινό συνεχίζει να δείχνει οργισμένο. Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο εταιρικό blog, ο CTO της εταιρίας, Mike Schroepfer, δήλωσε πως εν τέλει 87 εκατομμύρια ήταν οι χρήστες οι οποίοι επηρεάστηκαν από την διαρροή των προσωπικών πληροφοριών, ενώ η εταιρία το τελευταίο διάστημα δουλεύει πυρετωδώς για να παραμετροποιήσει τους κανόνες της σχετικά με προστασία των δεδομένων.

Ο τελικός σκοπός των καινούριων μέτρων της πλατφόρμας είναι να επαναφέρει την εμπιστοσύνη που έχασε από το κοινό αλλά και να αλλάξει την δημόσια γνώμη προς το καλύτερο. Αρχικά η κύρια αλλαγή έγινε στις εφαρμογές για την πλατφόρμα του Android, καθώς πλέoν, η συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις κλήσεις και τα μηνύματα των χρηστών θα γίνεται κατ΄επιλογή του χρήστη, κάτι που δεν γινόταν πριν. Επίσης, περιορισμό δέχθηκαν και τα δεδομένα τα οποία θα συλλέγονται όταν και εφόσον ο χρήστης αποφασίσει οτι θέλει να τα μοιραστεί με το κοινωνικό δίκτυο.

Ακόμα μια αλλαγή θα γίνει στην μηχανή αναζήτησης χρηστών, από την οποία πλέον κανείς δε θα μπορεί να βρει άτομα χρησιμοποιώντας το email ή τον τηλεφωνικό τους αριθμό. Το στέλεχος της εταιρίας τόνισε πως αυτό γίνεται σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα κρούσματα κακόβουλων χρηστών οι οποίοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το χαρακτηριστικό για την συλλογή προσωπικών πληροφοριών χρηστών για κακούς σκοπούς.

Μεταξύ άλλων αλλαγές θα δεχτούν τα περισσότερα APIs της πλατφόρμας, με το περισσότερο βάρος να πέφτει σε αυτά των Events και των Groups, ενώ οι εφαρμογές που θα ζητούν πρόσβαση σε πληροφορίες όπως chek-ins, αναρτήσεις χρηστών και άλλα προσωπικά δεδομένα θα περνούν από μια νέα, πιο αυστηρή διαδικασία πιστοποίησης.