Xiaomi Mi Gaming | Το λεπτότερο και ελαφρύτερο gaming laptop στον κόσμο

Η Xiaomi παρουσιάζει ένα “Macbook Pro” σε μια εκτέλεση που δε θα δούμε ποτέ από την Apple
29 Μαρτίου 2018 04:45
Xiaomi Mi Gaming | Το λεπτότερο και ελαφρύτερο gaming laptop στον κόσμο

Ακολουθώντας τα χνάρια του μεγαλύτερου Κινέζου κατασκευαστή (βλ. Huawei) η Xiaomi έκανε δειλά-δειλά πριν από περίπου δύο χρόνια την - τελικά διθυραμβική - είσοδο της στην αγορά των υπολογιστών, παρουσιάζοντας στον κόσμο τα Mi Notebook Pro και Air laptops. Αν και επρόκειτο φυσικά για σχεδιαστικές αντιγραφές των ‘εφάμιμλλων στο άκουσμα’ προτάσεων της Apple, η ποιότητα κατασκευής τους ξεπερνούσε κατά πολύ κάθε προσδοκώμενο. Αυτήν τη φορά λοιπόν έρχεται για να κάνει το επακόλουθο, αναμενόμενο για πολλούς βήμα, να “βουτήξει” δηλαδή τα πόδια της στην κατηγορία του gaming. Στα πλαίσια λοιπόν της παρουσίασης του Mi Mix 2S, η εταιρία ανακοίνωσε το λεπτότερο και ελαφρύτερο 15.6-ιντσών gaming laptop στον κόσμο.

Λόγος φυσικά για το Mi Gaming, ένα “παιχνιδοκεντρικό” φορητό υπολογιστή, με ναι μεν premium εμφάνιση, αλλά απολύτως λογική κοστολόγηση. Η εταιρία αποφάσισε να πάει κόντρα στο ρεύμα της εποχής (που προστάζει τις high-end υλοποιήσεις να θυσιάζουν τη φορητότητα στο βωμό των απόλυτων επιδόσεων) και να κινηθεί ως προς τα under-the-hood χαρακτηριστικά περισσότερο στην κατηγορία εκείνων που συναντάμε στις mid-range προτάσεις, με σκοπό να επιτύχει ένα περισσότερο χαμηλό προφίλ. Εκ πρώτης όψεως παραταύτα μόνο οικονομικό προϊόν δε θυμίζει, αφού όπως πάντα η Xiaomi ξέρει να ντύνει τις συσκευές της ακριβά. Το unibody καλούπι από κράμα αλουμινίου και ανοξείδωτου χάλυβα περικλείει τα εσωτερικά της συσκευής, χαρίζοντας ένα premium-feeling και επιτρέποντας καλύτερη κατανομή της θερμότητας, ενώ ένας gooseneck τύπου μεντεσές (βλ. HP’s Spectre) ενώνει τη FHD IPS οθόνη του με το υπόλοιπο σώμα.

Στην καρδιά του χτυπά ένας έβδομης γενιάς Intel Core i7-7700HQ, με 16GB DDR4 RAM  και 256GB PCI-e SSD να συμπληρώνουν τη σύνθεση. Τα ηνία των γραφικών αναλαμβάνει να κινήσει μια - ικανοποιητική για την ανάλυση της οθόνης - Nvidia GTX 1060 των 6GB, ενώ στον τομέα της συνδεσιμότητας φαίνεται να μην υστερεί πουθενά, αφού μεταξύ των άλλων φέρει συνολικά τέσσερις USB θύρες. Ας δούμε λοιπόν τα χαρακτηριστικά αναλυτικά:

Οθόνη

15.6-ίντσες IPS 1920 x 1080

Επεξεργαστής

Έως Intel Core i7-7700HQ

Γραφικά

Έως Nvidia GeForce GTX 1060 6GB

Μνήμη

Έως 16GB DDR4-2400Mhz

Αποθηκευτικός Χώρος #1

256GB M.2 SSD

Αποθηκευτικός Χώρος #2

1TB 5200rpm HDD

Οπτικό Μέσο

Όχι

Δικτύωση

Intel 2x2 AC WiFi, Gigabit Ethernet

Συνδεσιμότητα

1x HDMI 2.0
1x USB 3.1 Type-C
4x USB 3.0 Type-A

Διαστάσεις / Βάρος

364 x 265.2 x 20.9 / 2.7kg

Προέκταση της λέξης gaming έχει γίνει πλέον ο RGB φωτισμός, ο οποίος δε θα μπορούσε να λείπει από την εν λόγω εξίσωση. Τέσσερις ζώνες αυτόνομου φωτισμού 16 εκατομμυρίων χρωμάτων κρύβονται κάτω από το πληκτρολόγιο (βλ. Macro Keys, Left Kbd, Center Kbd και Right Kbd), ενώ δύο μικροσκοπικά stripes δημιουργούν ένα ambient-glow εφέ κατά μήκος αριστερά και δεξιά της βάσης του. Μεταξύ των υπολοίπων χαρακτηριστικών του ξεχωρίζει η τεχνολογία Dolby Panorama Sound που προσφέρει μια περισσότερο ζωντανή αναπαράσταση του ήχου, καθώς και η τεχνολογία TORNADO όπου με το πάτημα ενός κουμπιού είναι σε θέση να κατεβάσει τη θερμοκρασία του μηχανήματος έως και 5°C βαθμούς Κελσίου μέσα σε 10” μόλις λεπτά. Να σημειωθεί πως στα της θερμοκρασίας η εταιρία εφάρμοσε το σύστημα ψύξης 3+2 heatpipes, τεσσάρων αεραγωγών και δύο ενεργών ανεμιστήρων.


Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία διάθεσης του Mi Gaming εκτός της Κινέζικης αγοράς, με την τιμή του να ξεκινά από τα €770 ευρώ και να αγγίζει για την άνωθεν σύνθεση τα €1150.