Νέα πλατφόρμα γονικής επιτήρησης ετοιμάζει η Apple

Η απάντηση της εταιρίας στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς και οι νέοι
16 Μαρτίου 2018 05:00
Νέα πλατφόρμα γονικής επιτήρησης ετοιμάζει η Apple

Μία καινούργια σελίδα δημιουργήθηκε μέσα στην επίσημη ιστοσελίδα της Apple, η οποία παρουσιάζει μία νέα γενιά εργαλείων γονικής επιτήρησης για τις συσκευές της. Συγκεκριμένα, η σελίδα κατονομάζει κάθε ομάδα ρυθμίσεων, ξεχωριστά, δίνοντας κάποιες διευκρινίσεις για το τι ακριβώς κάνει. Με σλόγκαν, "Θέλετε να κάνετε το καλύτερο για την οικογένεια σας. Και εμείς το ίδιο." η εταιρία έχει βάλει σκοπό να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι με την εξάρτηση από τα κινητά τους τηλέφωνα, καθώς να δώσει λύσεις στους γονείς οι οποίοι θέλουν να επιτηρούν καλύτερα τα παιδιά τους.

Όλο αυτό ξεκίνησε όταν δύο μέτοχοι της εταιρίας δημοσίευσαν μία ανοιχτή επιστολή προς αυτή, τονίζοντας πως καμία από τις ενέργειές της δεν βοηθά τον σκοπό που προαναφέραμε. Σε απάντηση του, ο CEO Tim Cook, δήλωσε πως και ο ίδιος δε θα ήθελε ο ανιψιός του να έχει πρόσβαση στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Πέρα από την νέα σελίδα που δημιούργησε η Apple, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει σκοπό να κατασκευάσει μία καινούρια πλατφόρμα η οποία θα δίνει πολύ περισσότερες δυνατότητες στου κηδεμόνες σε σχέση με τα υπάρχοντα, τα οποία επιτρέπουν μόνο την αποκοπή πρόσβασης σε συγκεκριμένες σελίδες και εφαρμογές. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις για το ποιες πρόκειται να είναι οι παραπάνω λειτουργίες, ωστόσο η ανάπτυξη μιας τέτοιας εφαρμογής δείχνει πως η εταιρία γνωρίζει τα προβλήματα υγείας που δημιουργούνται λόγω της τεχνολογίας και διατίθεται να τα λύσει.