Το Android Wear αλλάζει πρόσωπο στην αγορά

Το rebranding της πλατφόρμας ελαχιστοποιεί τα μπερδέματα
13 Μαρτίου 2018 05:30
Το Android Wear αλλάζει πρόσωπο στην αγορά

Το Android Wear αποτελεί την πρόταση της Google στην αγορά των wearable συσκευών. Πρόκειται για έξυπνα ρολόγια - ή και wristbands - τα οποία τρέχουν μια αρκετά προσαρμοσμένη έκδοση του Android λειτουργικού, προσφέροντας στο χρήστη μια πιο άμεση και ταχεία επιλογή στην πραγματοποιήση ενός ορμαθού καθημερινών διεργασιών (πχ. Απάντηση Κλήσεων, Αποστολή Μηνυμάτων, Βοήθεια Πλοηγού, κ.α.), διαμέσου φυσικά της σύζευξης με το κινητό του τηλέφωνο. Η ύπαρξή της παραταύτα στην εν λόγω αγορά δεν είναι τόσο βαρύγδουπη όσο σε εκείνη των κινητών τηλεφώνων, αφού η πορεία του Watch OS της Apple όντας - το ελάχιστο - θεαματική δεν αφήνει περιθώρια στους ανταγωνιστές της. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της IDC, το όνομα της εταιρίας δεν κατάφερε να αναρριχηθεί ούτε στο ‘Top 5’ του τελευταίου τριμήνου του περασμένου έτους.

Στο κύμα λοιπόν “επαναπροσδιορισμού” του προσώπου των προϊόντων της (βλ. Google Pay σε Android Pay και Google Wallet σε Google Pay Sent), εξαίρεση φαίνεται εύλογα να μην αποτελεί ούτε το Android Wear. Σύμφωνα με πρόσφατα ευρήματα χρηστών του Reddit, το τελευταίο Android P Developer Preview build όχι μόνο αναφέρεται εξ ολοκλήρου στο Android Wear ως Wear OS, αλλά ακόμη και το logo (που θύμιζε αρχικά κάποιο ρολόι) έχει πλέον αντικατασταθεί από ένα ευδιάκριτο ‘W’. Αυτό δε συνεπάγεται φυσικά με κάποια άμεση αλλαγή, αφού υπό παρόμοιες συνθήκες οι αναφορές στο Google Pay / Android Pay ‘πήγαιναν και ερχόντουσαν’ για μήνες πριν από την επίσημη ανακοίνωση, αλλά με κάποια μελλούμενη που - αργά ή γρήγορα - θα έρθει.

Μπορεί η αλλαγή να φαντάζει ασήμαντη στο άκουσμα της, παραταύτα έχει όλα τα φόντα έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο για όλους εκείνους που δε γνωρίζουν πως οι wearable συσκευές της Google λειτουργούν σε συνεργασία τόσο με την Android, όσο και με την iOS πλατφόρμα. Περισσότερα στη φετινή I/O που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο.