Τα Windows 10 S γίνονται Mode σε κάθε έκδοση των Windows 10

Δωρεάν η αλλαγή για κάθε χρήστη
09 Μαρτίου 2018 05:30
Τα Windows 10 S γίνονται Mode σε κάθε έκδοση των Windows 10

Τα Windows 10 S ήταν η απάντηση της Microsoft στο Chrome OS της Google. Ένα απογυμνωμένο από ‘πολλά-πολλά’ λειτουργικό με κύριο μέλημά του την ασφάλεια του χρήστη, αφού οι μόνες εφαρμογές που ήταν διαθέσιμες προς εγκατάσταση σε αυτό ήταν οι ελάχιστες που προσέφερε το Microsoft Store. Γνωρίζοντας παραταύτα τις ανάγκες του κοινού της, η εταιρία παρείχε στους χρήστες τη δυνατότητα αναβάθμισης σε μια κανονική έκδοση των Windows 10, δωρεάν μάλιστα για τον πρώτο χρόνο και ύστερα έναντι μόλις $45 δολαρίων.

Το εν λόγω λειτουργικό δεν κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στην ήδη υπερπληθή αγορά, παραταύτα το feedback που λάμβανε η εταιρία μέσω της τηλεμετρίας και του Windows Insider προγράμματος στάθηκαν αρκετά για να αναδιαμορφώσουν το πρόσωπό του στη σωστή πλέον κατεύθυνση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η εταιρία, το 60% των χρηστών που αποφάσισαν να αναβαθμίσουν ύστερα της αγοράς ενός third-party Windows 10 S υπολογιστή το έκαναν άμεσα, πράγμα που μεταφράζεται σε μια συνειδητή επιλογή αγοράς και δεικνύει πως το OS θα λειτουργούσε καλύτερα ως κάποιο settings-toggle παρά ως αυτόνομο προϊόν, ακόμη και στις περιπτώσεις ARM συστημάτων, αφού ο emulator της ίδιας λειτουργεί απροβλημάτιστα.

Αφουγκραζόμενη λοιπόν τις ανάγκες των καταναλωτών της και παρακολουθώντας τις εξελίξεις της αγοράς, η Microsoft αποφάσισε να μετατρέψει τα Windows 10 S σε Mode, το οποίο θα δώσει το παρών σε κάθε έκδοση των Windows 10 (βλ. Home, Pro, Enterprise και Education) εκτός των Core+ και Workstation. Το S-Mode θα μπορεί να ενεργοποιηθεί / απενεργοποιηθεί είτε από το χρήστη, είτε από κάποιον administrator σε μια επιχείρηση, προσφέροντας την απαιτούμενη ασφάλεια σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις του χώρου. Τόσο ο Edge Browser, όσο και η σουίτα των Office καλύπτουν τις ανάγκες για ένα μεγάλο σύνολο χρηστών / εργασιών, με την ύπαρξη εφαρμογών όπως το Spotify, το Netflix, ο Kodi, ο Plex και το Xbox να συμβάλλουν σε αυτό.

Η αλλαγή θα έρθει μέσω της επόμενης μεγάλης ενημέρωσης των Windows 10, με την απενεργοποίηση του Mode στις συσκευές που θα έρχονται με αυτό ενεργοποιημένο να είναι δωρεάν ανεξαρτήτως έκδοσης.