Nokia, Vodafone και Audi θα φέρουν το 4G στη Σελήνη

HD video streaming από την επιφάνειά της
28 Φεβρουαρίου 2018 10:14
Nokia, Vodafone και Audi θα φέρουν το 4G στη Σελήνη

Πολύ σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε live streaming υψηλής ποιότητας από την επιφάνεια της Σελήνης. Η νέα συνεργασία της Vodafone Γερμανίας με τη Nokia και την Audi θα είναι η πρώτη ιδιωτική διαστημική αποστολή στη Σελήνη, 50 χρόνια μετά τους πρώτους αστροναύτες της NASA που πάτησαν το πόδι τους εκεί. Η Nokia θα δημιουργήσει το εξειδικευμένο δίκτυο για τις συνθήκες του διαστήματος, το οποίο θα βασίζεται σε πολύ μικρά hardware κουτιά τα οποία θα ζυγίζουν λιγότερο από ένα κιλό. Η Vodafone θα προσφέρει το 4G σήμα το οποίο θα μεταδίδει το HD περιεχόμενο από τη Σελήνη στη Γη και συγκεκριμένα video από το Autonomous Landing and Navigation Module (ALINA) της Audi, στην μπάντα των 1800MHz.

Αυτό το project περιλαμβάνει δραστικά καινοτόμα προσέγγιση στην ανάπτυξη των υποδομών ενός δικτύου κινητής. – Hannes Ametsreiter, CEO Vodafone Germany

Ο λόγος που επιλέχθηκε ένα 4G δίκτυο έναντι ενός 5G είναι πως το τελευταίο βρίσκεται ακόμα στο στάδιο των δοκιμών και δεν είναι αρκετά σταθερό για χρήση στο διάστημα. Η αποστολή αναμένεται να εκτοξευτεί το 2019 από το Cape Canaveral με Falcon 9 πύραυλο της SpaceX.