HTC: Τα τμήματα smartphone και VR συγχωνεύονται

Νέα εποχή για την εταιρία
27 Φεβρουαρίου 2018 08:39
HTC: Τα τμήματα smartphone και VR συγχωνεύονται

Μία εβδομάδα μετά την παραίτηση του Προέδρου του τμήματος smartphone της HTC για να επιδιώξει “προσωπικούς στόχους καριέρας”, η εταιρία ανακοίνωσε πως συγχωνεύει τα τμήματα smartphone και εικονικής πραγματικότητας. Αυτό βέβαια θα έχει ως αποτέλεσμα και απολύσεις προσωπικού.

Το smartphone τμήμα της HTC δεν είναι πλέον αυτό που ήταν, μετά και την πώληση της ομάδας πίσω από τα Pixel τηλέφωνα στην Google έναντι $1.1 δισεκατομμυρίου. Μάλιστα φήμες κάνουν λόγο για αποδέσμευση μερικών δεκάδων έως και 100 υπαλλήλων της HTC, αλλά η εταιρία δεν έχει επιβεβαιώσει τίποτα.

Πρόσφατα φέραμε κοντά το smartphone και το VR τμήμα μας κάτω από μία κοινή ηγεσία σε κάθε περιοχή. Σήμερα ανακοινώνουμε την αναδόμηση της HTC North America για τα smartphones, η οποία θα εφαρμόσει την εν λόγω δομή στην περιοχή. Για να πραγματοποιηθεί αυτό, θα πρέπει να υπάρξει μία μείωση προσωπικού για να ισοσκελιστούν τα τμήματα και να ενδυναμωθούν οι ομάδες, έτσι ώστε να μοιράζονται περισσότερους πόρους.

Προς το παρόν παραμένουν άγνωστα τα σχέδια της HTC για τη smartphone αγορά, με το επερχόμενο HTC U12 πιθανώς να μην είναι αρκετό για να κάνει τη διαφορά σε μια τόσο ανταγωνιστική αγορά.