Pen+ Ellipse | Το νέο έξυπνο στυλό της Moleskine

Μετατρέψτε τις αναλογικές σημειώσεις σας σε ψηφιακές ακόμη και offline
25 Φεβρουαρίου 2018 08:15
Pen+ Ellipse | Το νέο έξυπνο στυλό της Moleskine

Η γνωστή Ιταλική εταιρία παρασκευής γραφιστικών υλών (βλ. Σημειωματάρια, Ημερολόγια, κ.α.), Moleskine προσπαθεί εδώ και τρία χρόνια να μετατρέψει κάτι μέχρι πρότινος καθόλα “αναλογικό”, σε ψηφιακό. Πρόκειται για τον εκσυγχρονισμό των χειρόγραφων σημειώσεων, το πέρασμα τους στη σύγχρονη, τεχνολογικά υποκινούμενη εποχή, έτσι όπως ορίζει και προστάζει το σήμερα. Η εταιρία παρουσίασε την αγορά το Smart Writing Set το 2016, μια ολιστική πρόταση που περιλάμβανε ένα έξυπνο στυλό, ένα ιδιόκτητης τεχνολογίας έξυπνο σημειωματάριο, καθώς και την απαιτούμενη εφαρμογή για κινητές συσκευές. Με το κόστος της να ανέρχεται στα $200 περίπου δολάρια, η εν λόγω λύση της εταιρίας απέτυχε να αφήσει το στίγμα της, λειτούργησε παραταύτα ως προάγγελος μιας πιο φιλοσοφημένη και προσεγμένης προσέγγισης, μιας που αποδόμησε τα λάθη της πρώτης με σκοπό να δομήσει ύστερα τον εαυτό της.

Λόγος για το Pen+ Ellipse, το νέο της έξυπνο στυλό της Moleskine που σχεδιαστικά μοιάζει αρκετά περισσότερο με ένα συμβατικό premium στυλό, φέροντας και - το πολυπόθητο από αρκετούς χρήστες - κλιπ στο καπάκι του. Με το κόστος του να μην ξεπερνά τα $180 δολάρια, το smart-pen της εταιρίας γίνεται αρκετά εξυπνότερο, αφού πλέον έχει τη δυνατότητα να συγκρατεί τις χειρόγραφες σημειώσεις σας στον εσωτερικό του αποθηκευτικό χώρο, δίχως να απαιτεί δηλαδή το άμεσο sync με την εφαρμογή. Αυτό σημαίνει πως οι χρήστες θα μπορούν να το χρησιμοποιούν σε “δύσκολες” καταστάσεις της καθημερινότητας τους, όπως μέσα μαζικής μεταφοράς, εξωτερικούς χώρους και μέρη με χαμηλό φωτισμό όντας offline, πραγματοποιώντας το συγχρονισμό σε ύστερο χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα σημειωματάρια  της που ενσωματώνουν την τεχνολογία Ncode αποτελούν βασική προϋπόθεση του όλου “μηχανισμού” με την τιμή τους να ανέρχεται στα $30 δολάρια έκαστο. Σίγουρα η πρόταση της Moleskine δεν είναι για όλους, ενώ ακόμη και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούσαν να καταφύγουν σε ημίμετρα, γλυτώνοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Παραταύτα αποτελεί μια λύση που θα λύσει σε αρκετούς να χέρια, δίνοντας στον ανταγωνισμό το απαραίτητο πάτημα για να δούμε ακόμη περισσότερες εφάμιλλες υλοποιήσεις.

Tags: