Ο Samsung Max αναγενάται από τις στάχτες του Opera Max

Ελαχιστοποιήστε την κατανάλωση δεδομένων και μεγιστοποιήστε την ασφάλειά σας
24 Φεβρουαρίου 2018 05:34
Ο Samsung Max αναγενάται από τις στάχτες του Opera Max

Η γνωστή VPN υπηρεσία εξοικονόμησης δεδομένων, Opera Max έκλεισε το περασμένο έτος, οδηγώντας έτσι τους χρήστες Αndroid συσκευών - κυρίως της Samsung - προς αναζήτηση κάποιας εφάμιλλης εφαρμογής (αφού σε εκείνες ερχόταν προεγκατεστημένη). Προς απάντηση στη δυσανασχέτηση αρκετών χρηστών, η εταιρία άρπαξε την ευκαιρία και δημιούργησε την εφαρμογή Samsung Max.

Ως πνευματικός - και όχι μόνο - διάδοχος της πρώτης, το εν λόγω app προσφέρει τόσο δυνατότητα ελαχιστοποίησης της ημερήσιας κατανάλωσης δεδομένων, όσο και μεγιστοποίηση της ασφάλειας της συσκευής σας. Οι δύο αυτές λειτουργίες δρουν ανεξάρτητες η μία από την άλλη, επιτρέποντας στο χρήστη να ορίσει τις εφαρμογές εκείνες τις οποίες θέλει να “περιορίσει”, συμπιέζοντας δυναμικά ιστοσελίδες και πολυμέσα (βλ. Φωτογραφίες, Βίντεο και Μουσική), καθώς και τα δίκτυα από τα οποία θέλει να προστατευθεί, κρυπτογραφώντας την κίνηση, καταπολεμώντας τους trackers και κάνοντας χρήση της ενσωματωμένης υπηρεσίας DNS masking.

Η εφαρμογή Samsung Max θα κάνει την εμφάνισή της, προ-εγκατεστημένη στις Galaxy A και Galaxy J συσκευές των αγορών: Ινδίας, Αργεντινής, Βραζιλίας, Ινδονησίας, Μεξικού, Νιγηρίας, Νοτίου Αφρικής, Ταϊλάνδης και Βιετνάμ, ενώ όλα τα υπόλοιπα “γηγενή” και μη κινητά τηλέφωνα μπορούν να τη βρουν σήμερα είτε στο Google Play Store, είτε στο Galaxy Apps της ίδιας.