Το 47% των γονέων πιστεύει πως τα παιδιά τους είναι εθισμένα στο κινητό τους

Διαβάστε τα ευρήματα μιας νέας έρευνας
24 Φεβρουαρίου 2018 05:38
Το 47% των γονέων πιστεύει πως τα παιδιά τους είναι εθισμένα στο κινητό τους

Πολλοί γονείς σήμερα δείχνουν όλο και πιο ανήσυχοι για την αυξανόμενη χρήση της τεχνολογίας από ανήλικα παιδιά και πιο συγκεκριμένα για τη χρήση των κινητών τηλεφώνων. Μία έρευνα των Common Sense Media και SurveyMonkey, που περιέλαβε 4.201 ενήλικους, μας έδειξε τι πιστεύουν οι γονείς για τη χρήση των τηλεφώνων από τα ανήλικα παιδιά τους.

Το 47% των γονιών με παιδιά κάτω των 18 πιστεύει πως τα παιδιά τους είναι εθισμένα στο κινητό τους, με τους μισούς από το ίδιο group να θεωρούν πως με αυτό τον τρόπο επηρεάζεται και η ψυχική τους υγεία. Επίσης το 60% των γονιών δήλωσε πως το παιδί τους έχει δική του κινητή συσκευή συνδεδεμένη στο internet, ενώ το 14% είπε πως το παιδί τους μοιράζεται το κινητό του με κάποιον άλλο. Όσον αφορά το ποιος βάζει τα όρια στην χρήση του τηλεφώνου, το 89% των γονιών αποκάλυψε πως αυτό είναι καθαρά δική τους ευθύνη.

Παρά την προσοχή που λαμβάνει ο εθισμός στην τεχνολογία στους ενήλικους, οι γονείς και συγκεκριμένα αυτοί με παιδιά εφηβικής ηλικίας, ανησυχούν πολύ περισσότερο για τον εθισμό των παιδιών τους παρά για τον δικό τους. - Jon Cohen, επικεφαλής ερευνών της SurveyMonkey.

Μάλιστα τα λεγόμενα του Cohen δείχνουν να επαληθεύονται μιας και μόλις το 32% των γονιών είπε πως πιστεύουν πως είναι οι ίδιοι τους εθισμένοι στα κινητά τους.

Εσείς θεωρείτε τους σημερινούς έφηβους εθισμένους στα τηλέφωνά τους; Ποιο πιστεύετε ότι θα έπρεπε να είναι το επιτρεπτό όριο για την χρήση μιας συσκευής;