Θα έχουμε ιπτάμενα ταξί σε 5-10 χρόνια

Βαρύγδουπες δηλώσεις του CEO της Uber
22 Φεβρουαρίου 2018 05:30
Θα έχουμε ιπτάμενα ταξί σε 5-10 χρόνια

Μπορεί η Uber να μην έχει πετύχει ακόμη την πλήρη αυτόνομη οδήγηση και να αντιμετωπίζει κατά καιρούς αρκετά προβλήματα με τις υπηρεσίες που προσφέρει, παρόλα αυτά όμως η εταιρία συνεχίζει να κάνει μεγάλα όνειρα και να έχει μεγάλες φιλοδοξίες. Συγκεκριμένα ο νέος CEO πιστεύει πως σε 5-10 χρόνια θα έχουμε ιπτάμενα ταξί.

Ο Dara Khosrowshahi νέος CEO της Uber έκανε την παραπάνω πρόβλεψη σε ένα φόρουμ στο Tokyo, που ήταν μέρος του πρώτου του ταξιδιού στην Ασία. Η ιδέα για την αστική μετακίνηση ανθρώπων από τον αέρα υπάρχει μέσα στην εταιρία από το 2016, όταν δημοσίευσε μια έκθεση 99 σελίδων για το όραμά της το οποίο είναι η μεταφορά ανθρώπων μέσω VTOLs. Τα VTOLs (vertical take-off and landing) θα μπορούσαμε να τα παρομοιάσουμε και με υπερμεγέθη drones που θα μπορούν να μεταφέρουν επιβάτες σε μικρές αποστάσεις εντός πόλεων.

Έκτοτε η Uber έχει συνεργαστεί με την NASA για να υπάρξουν τα πρώτα λειτουργικά ιπτάμενα οχήματα στο Los Angeles μέχρι το 2020. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν η αλλαγή ηγεσίας έχει αλλάξει τα σχέδια της εταιρίας.