ARRES: Το πρώτο αυτόνομο ρομπότ που κλείνει λακκούβες μόνο του (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Με χρήση τεχνητής νοημοσύνης
11 Ιανουαρίου 2024 09:56
ARRES: Το πρώτο αυτόνομο ρομπότ που κλείνει λακκούβες μόνο του (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η τεχνολογική εταιρία Robotiz3d σε συνεργασία με το University of Liverpool, ανέπτυξαν ένα ρομπότ το οποίο χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, μπορεί να αναγνωρίζει λακκούβες ή ρωγμές στο οδόστρωμα και να τις επισκευάζει.

Ο λόγος για το Autonomous Road Repair System (ARRES), το οποίο θα αναλάβει τα καθήκοντά του στους δρόμους του Liverpool, αργότερα μέσα στη χρονιά.

Χρησιμοποιώντας την αιχμή της τεχνολογίας για να αποτρέψουμε τη δημιουργία λακκουβών από την αρχή, είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να διασφαλίσουμε πως το οδικό μας δίκτυο παραμένει ένα από τα καλύτερα στη χώρα. – Phil Bibby, σύμβουλος αυτοκινητοδρόμων

Οι λακκούβες σχηματίζονται όταν το νερό εισέρχεται σε ρωγμές στο οδόστρωμα, τις οποίες σταδιακά μετατρέπει σε λακκούβες. Ειδικά το χειμώνα όπου το νερό μετατρέπεται σε πάγο, επεκτείνει την πίεσή του και μεγαλώνει τις λακκούβες. Όταν τα οχήματα κινούνται πάνω στο οδόστρωμα, αφαιρούν σιγά-σιγά κομμάτια του, αφήνοντας μία τρύπα στην επιφάνεια.

Το ARRES θα εντοπίζει τις ρωγμές πολύ πιο γρήγορα από τους ανθρώπους, γεμίζοντας αυτόματα τα κενά για να αποτρέψει το νερό από το να εισέλθει σε αυτές, γλιτώνοντας χρόνο και χρήματα πριν οι ρωγμές γίνουν μεγάλες λακκούβες.

Η τεχνολογία έχει ολοκληρώσει τις δοκιμές της σε εργαστηριακές συνθήκες και σύντομα θα επισκευάζει δρόμους σε κατοικημένες περιοχές.