Ένα Tesla σε Smart Summon mode πέφτει πάνω σε πανάκριβο jet (ΒΙΝΤΕΟ)

Το περιστατικό που έγινε viral
23 Απριλίου 2022 09:17
Ένα Tesla σε Smart Summon mode πέφτει πάνω σε πανάκριβο jet (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα video που αναρτήθηκε στο Reddit έγινε γρήγορα viral, καθώς δείχνει ένα Tesla που υποτίθεται πως βρίσκεται σε Smart Summon mode, να χτυπάει ένα πανάκριβο ιδιωτικό jet. Ο λόγος για το Vision Jet της κατασκευάστριας Cirrus Aircraft, το οποίο κοστίζει $2 εκατομμύρια.

Το Smart Summon mode βρίσκεται σε beta και φέρνει αυτόνομα το όχημα από το μέρος που είναι παρκαρισμένο στην τοποθεσία του χρήστη. Όπως αναφέρει όμως και η επίσημη σελίδα της Tesla, “το Smart Summon είναι ένα χαρακτηριστικό σε BETA. Πρέπει να παρακολουθείτε διαρκώς το όχημα και το περιβάλλον του και να είστε έτοιμοι να αναλάβετε δράση ανά πάσα στιγμή”.

Στο συγκεκριμένο περιστατικό μάλιστα βλέπουμε το όχημα να συνεχίζει να κινείται ακόμα και μετά την αρχική επαφή με το αεροπλάνο, με αποτέλεσμα να το μετακινήσει από τη θέση του. Άγνωστη παραμένει η ζημιά που έγινε στο αεροπλάνο, σίγουρα όμως θα είναι ένας εφιάλτης για τις ασφαλιστικές.

Σε κάθε περίπτωση, το video μας υπενθυμίζει πως η πραγματικά αυτόνομη τεχνολογία δεν είναι ακόμα έτοιμη και τέτοια χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχουν πάντα την ανθρώπινη επίβλεψη για τώρα.