Παραιτήθηκε ο επικεφαλής των smartphones της HTC

Θέλει να ακολουθήσει άλλη καριέρα
18 Φεβρουαρίου 2018 06:39
Παραιτήθηκε ο επικεφαλής των smartphones της HTC

Δύο εβδομάδες μετά τη συμφωνία Google και HTC αξίας $1.1 δισεκατομμυρίου, ο Πρόεδρος του τμήματος smartphone και συνδεδεμένων συσκευών της δεύτερης, παραιτήθηκε. Ο Chialin Chang, πρώην CFO της HTC, δήλωσε την παραίτησή του από την εταιρία λόγω “προσωπικών σχεδίων καριέρας”. Δεν υπάρχει ακόμα ανακοίνωση ποιος θα αναλάβει τη θέση του, κάτι που σημαίνει περισσότερα καθήκοντα για την Πρόεδρο και CEO της εταιρίας, Cher Wang.

Επιβεβαιώνουμε πως ο Chialin Chang παραιτήθηκε από τη θέση του ως Πρόεδρος  Smartphone και Διασυνδεδεμένων Συσκευών της HTC. Τον ευχαριστούμε για την προσήλωσή του στην Εταιρία τα τελευταία έξι χρόνια και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις μελλοντικές του προσπάθειες. – Ανακοίνωση HTC

Δεν είναι μυστικό πως το τμήμα smartphone της εταιρίας δεν πάει καλά, με την εταιρία να αντιμετωπίζει δέκα συνεχόμενα τρίμηνα με ζημία, η οποία στο τρίτο τρίμηνο του 2017 έφτασε τα $103 εκατομμύρια. Ο όγκος πωλήσεων των τηλεφώνων της εταιρίας πέρυσι δεν ξεπέρασε τις 10 εκατομμύρια συσκευές, ενώ τα σχέδια για τη φετινή ναυαρχίδα της κάνουν λόγο για μόλις 2 εκατομμύρια παραγόμενες μονάδες.

Σύμφωνα με το Apple Daily, ο Chang σχεδιάζει να ξεκινήσει μία startup εταιρία τεχνητής νοημοσύνης.

Tags: