Η Huawei κατηγορείται ότι παρακίνησε πλήθος ψευδών κριτικών

Colpo grosso για την είσοδο στην αγορά των ΗΠΑ
14 Φεβρουαρίου 2018 06:00
Η Huawei κατηγορείται ότι παρακίνησε πλήθος ψευδών κριτικών

Το Mate 10 Pro είναι ο ‘κρυφός άσσος στο μανίκι’ της Huawei, αφού τα χαρακτηριστικά του δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από εκείνα των ναυαρχίδων περισσότερο γνωστών εταιριών. AMOLED οθόνη, σύστημα διπλών καμερών, οκταπύρηνος επεξεργαστής και περισσότερη RAM από το μέσο laptop της αγοράς, αλλά δυστυχώς δίχως “πόδια” σε αμερικανικό έδαφος. Η μεγάλη είσοδος της εταιρίας στην αμερικανική αγορά θα ήταν με το εν λόγω κινητό τηλέφωνο, αφού είχε καταφέρει να συνάψει συνεργασία με δύο εκ των μεγαλύτερων πάροχων τηλεπικοινωνιακών δικτύων των ΗΠΑ, τις Verizon και AT&T. Πρόκειται για μια αγορά που κινείται αρκετά πιο διαφορετικά από εκείνη της χώρας μας, αφού το σύνολο των καταναλωτών αγοράζει συσκευές μέσω επιδοτήσεων και προγραμμάτων που προσφέρουν οι πάροχοι, δεδομένων των καθόλα δελεαστικά οικονομικών προσφορών τους. Ελέω όμως των αυξανόμενων πολιτικών ανησυχιών σχετικά με το ότι τα κινέζικα τηλέφωνα εκδέχεται να αποτελέσουν απειλή για την ασφάλεια της χώρας και οι δύο πάροχοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη συμφωνία, αφήνοντας την Huawei ολομόναχη.

Πως ξεπερνάς το νέο αυτό πρόβλημα; Απ’ ότι φαίνεται, με την παρακίνηση πλήθους ψευδών κριτικών. Δημιουργώντας μια κλειστή ομάδα, 60.000 περίπου ατόμων στο Facebook, η εταιρία ώθησε τους καταναλωτές να προβούν σε θετικές κριτικές στην ιστοσελίδα του Best Buy, όπου και θα διαθέσει αργότερα μέσα στο έτος - δίχως μεσάζοντες - τη συσκευή της. Συγκεκριμένα, ζήτησε από εκείνους να σχολιάσουν το λόγο που θα ήθελαν ένα Mate 10 Pro, ως ένα τρόπο να κερδίσουν μια θέση στη beta φάση, καθώς και το ίδιο το κινητό τηλέφωνο.

Το καλύτερο κινητό τηλέφωνο του έτους”, “Λατρεύω την κάμερα αυτού του κινητού”, “απίστευτη ναυαρχίδα”, “ένα τηλέφωνο που κάνει την Samsung να ντρέπεται”, είναι μερικά μόνο από τα σχόλια των “reviewers” ενός κινητού τηλεφώνου που ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει στην αγορά των ΗΠΑ. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν πέρασε διόλου απαρατήρητο, κι έτσι η Huawei βρέθηκε να κατηγορείται για ψευδείς κριτικές. Προς απάντηση αυτών η εταιρία σχολίασε:

Η προτεραιότητα της Huawei ήταν πάντα οι καταναλωτές, έτσι ενθαρρύνουμε αυτούς να μοιράζονται την εμπειρία τους από τη χρήση των συσκευών μας, μιλώντας με δική τους φωνή. Πιστεύουμε πως υπάρχει κάποιου είδους παρεξήγηση σχετικά με την πρόσφατη δημοσίευσή μας στα κοινωνικά μέσα όπου αναζητούσαμε νέα μέλη για το beta πρόγραμμα μας. Ενώ υπάρχουν αρκετά reviews από δοκιμαστές με εκτενή γνώση των προϊόντων μας, δεν υπήρχε κανενός είδους χρηματικό όφελος για την παροχή της ειλικρινής τους γνώμης. Παραταύτα, εργαζόμαστε για την αφαίρεση δημοσιεύσεων ατόμων που δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό.