Η Nokia ξεπερνά σε πωλήσεις HTC, Sony, Google και OnePlus

Ολική επαναφορά στο τέταρτο τρίμηνο
13 Φεβρουαρίου 2018 14:30
Η Nokia ξεπερνά σε πωλήσεις HTC, Sony, Google και OnePlus

Το brand της Nokia αποδεικνύει πως παραμένει μετά από όλα αυτά τα χρόνια ακόμα ισχυρό. Σύμφωνα με αναλυτή της Counterpoint, η HMD Global κατάφερε να πουλήσει 4.4 εκατομμύρια συσκευές Nokia μόνο μέσα στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο του 2017.

Ο αριθμός αν και ακούγεται μεγάλος, είναι βέβαια μόλις το 1% της παγκόσμιας αγοράς smartphone, αλλά είναι αρκετό για να τοποθετήσει τη Nokia στην 11η θέση των κατασκευαστών. Επιπλέον, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως η Nokia ξεπέρασε στις πωλήσεις τριμήνου μεγαλύτερες εταιρίες, όπως η HTC, η Sony και η Google.

Ο αναλυτής παρατηρεί μάλιστα πως το brand της Nokia διανύει μια αναγέννηση σε ορισμένες αγορές όπως είναι το Βιετνάμ ή η πλειοψηφία της Μέσης Ανατολής, όπου τα Nokia τηλέφωνα έχουν κατακτήσει την κορυφή της αγοράς. Να σημειώσουμε επίσης πως για πρώτη φορά είναι η νούμερο τρία μάρκα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στη Ρωσία και σε άλλες αγορές βρίσκεται μέσα στην πρώτη πεντάδα. Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι και σε περιοχές του κόσμου όπου τα feature phones είναι ακόμα κυρίαρχα.