Το Tesla Roadster ξεκινά το ταξίδι του στο διάστημα

Ακολουθεί νέα τροχιά προς τη ζώνη των αστεροειδών
07 Φεβρουαρίου 2018 08:25
Το Tesla Roadster ξεκινά το ταξίδι του στο διάστημα

Το Tesla Roadster με τον Starman στη θέση του οδηγού ήταν το κερασάκι στην τούρτα για την εκτόξευση του Falcon Heavy. Μετά από παραμονή έξι ωρών σε γεωστατική τροχιά για να αποδείξει ο Elon Musk στην Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία τις δυνατότητες απευθείας παράδοσης φορτίων σε GEO, ο πύραυλος που μετέφερε το Tesla πυροδότησε και πάλι τους κινητήρες του.

Δυστυχώς όμως ξεπέρασε την τροχιά που έπρεπε να ακολουθήσει για το Άρη και πλέον το Tesla με τον Starman βρίσκονται σε τροχιά που περνάει μέσα από τη ζώνη αστεροειδών, η οποία βρίσκεται ανάμεσα από τον Άρη και τον Δία.

Παραμένει άγνωστο λοιπόν τι θα συμβεί στο αυτοκίνητο, μάλλον αυξάνονται όμως οι πιθανότητες να συγκρουστεί με κάποιο διαστημικό σώμα. Αστρονόμοι στο Twitter ζητούν την ακριβή τροχιά του Roadster για να μπορέσουν να υπολογίσουν τις πιθανότητες σύγκρουσής του, καθώς και πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να φτάσει στο βαθύ διάστημα.

Η SpaceX πρόσφερε live streaming με αρκετές κάμερες από το Tesla Roadster όσο βρισκόταν σε τροχιά. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το...σουρεαλιστικό video παρακάτω.