Η SpaceX επιβεβαιώνει πως έχασε τον κεντρικό πύραυλο του Falcon Heavy

Αυτό δε μειώνει όμως την επιτυχία της αποστολής
07 Φεβρουαρίου 2018 08:05
Η SpaceX επιβεβαιώνει πως έχασε τον κεντρικό πύραυλο του Falcon Heavy

Η SpaceX δεν κατάφερε απλά να εκτοξεύσει χωρίς προβλήματα τον πιο ισχυρό πύραυλο που διαθέτει η ανθρωπότητα αυτή τη στιγμή, αλλά πρόσφερε και την ικανοποίηση της ταυτόχρονης προσγείωσης των δύο πλαϊνών πυραύλων που το αποτελούν. Δυστυχώς η επιτυχία στην ανάκτηση των πυραύλων δεν ήταν ολοκληρωμένη, αφού όπως επιβεβαίωσε η ίδια, ο κεντρικός πύραυλος χάθηκε.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο Elon Musk, ο κεντρικός πύραυλος μπόρεσε να πυροδοτήσει μόνο τον ένα από τους τρεις κινητήρες που έπρεπε για να προσνηωθεί στην drone φορτηγίδα που τον περίμενε στον ωκεανό. Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορέσει να μειώσει αρκετά την ταχύτητά του και να συγκρουστεί με την επιφάνεια του νερού με ταχύτητα 483km/h, σε απόσταση 90 μέτρων από τη φορτηγίδα. Οι δύο κινητήρες του καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ τα συντρίμμια κατέκλυσαν και τη φορτηγίδα. “Έχουμε το video, μάλλον θα είναι άκρως εντυπωσιακό…αν οι κάμερες δε διαλύθηκαν επίσης”, δήλωσε ο Elon Musk.

Το live video από τη φορτηγίδα διακόπηκε λίγο πριν να φτάσει ο κεντρικός πύραυλος, ωστόσο ο ήχος από τη ζωντανή μετάδοση αναφέρει πως “χάσαμε τον κεντρικό πύραυλο”.