Το FDA πιστοποίησε το ξεχωριστό Embrace smartwatch

Ένα ρολόι το οποίο μπορεί να σώσει ζωές
07 Φεβρουαρίου 2018 05:30
Το FDA πιστοποίησε το ξεχωριστό Embrace smartwatch

Αν και δεν πρόκειται για κάποια καινούρια συσκευή, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, FDA, καθυστερημένα ανακοίνωσε την συγκατάθεσή της για τη νόμιμη πώληση του Embrace smartwatch στην αγορά των ΗΠΑ. Το έξυπνο ρολόι της Empatica δεν είναι καθόλου ίδιο με τα υπόλοιπα Στόχος της συσκευής είναι η προφύλαξη των χρηστών του από διάφορα ιατρικά επεισόδια, ένα εκ των οποίων είναι οι επιληπτικές κρίσεις.

Το Embrace, είναι το μόνο ρολόι καινούριας γενιάς το οποίο υπόσχεται πρόληψη τέτοιων επεισοδίων και αυτό γιατί η εταιρία που τα παράγει έχει δημιουργήσει μια μοναδική, προς το παρόν, πλατφόρμα βασισμένη σε σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο είναι σε θέση να προσδιορίσει το αν ο πελάτης βρίσκεται σε σπασμωδική κατάσταση.

Η συσκευή έχει γίνει διαθέσιμη στην Ευρώπη, σχεδόν από την αρχή της παραγωγής της αλλά το FDA καθυστέρησε πολύ να δώσει την συγκατάθεσή του για την αγορά της Αμερικής. Για τους πολίτες των ΗΠΑ, το Embrace θα κοστίσει από την επίσημη ιστοσελίδα του, περίπου $249. Άλλα $9.90 μηνιαίως είναι απαραίτητα για να μπορέσει το ρολόι σε περίπτωση επεισοδίου, να επικοινωνήσει με κάποιο συγγενή ή φίλο.