Falcon Heavy: Παρακολουθήστε ζωντανά την εκτόξευση - [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

Μια στιγμή που αλλάζει τα δεδομένα στις διαστημικές πτήσεις
06 Φεβρουαρίου 2018 09:31
Falcon Heavy: Παρακολουθήστε ζωντανά την εκτόξευση - [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

Απόψε στις 20:30 ώρα Ελλάδος είναι η παρθενική πτήση του Falcon Heavy πυραύλου της SpaceX. Θα εκτοξευθεί από την εξέδρα εκτόξευσης 39A του Kennedy Space Center της NASA στη Florida. Το παράθυρο κατά το οποίο θα μπορεί να πραγματοποιήσει την εκτόξευση θα διαρκέσει 3 ώρες.

Πολλοί χαρακτηρίζουν αυτή την εκτόξευση ως τη στιγμή που θα αλλάξει τα δεδομένα στις διαστημικές πτήσεις. Ο Falcon Heavy αποτελείται από 2 πλαϊνούς Falcon 9 πυραύλους και έναν τροποποιημένο κεντρικό Falcon 9. Είναι πανίσχυρος, αφού έχει την ικανότητα να μεταφέρει 70 τόνους φορτίου σε χαμηλή τροχιά (LEO) και 29.5 τόνους σε γεωστατική τροχιά (GEO). Είναι ο ισχυρότερος πύραυλος που διαθέτουν οι ΗΠΑ από την εποχή του Saturn V. Πολύ σημαντικό είναι και το χαμηλό κόστος του Falcon Heavy, ο οποίος κοστίζει μόλις $90 εκατομμύρια. Ο ισχυρότερος πύραυλος σήμερα, ο Delta IV Heavy για παράδειγμα μπορεί να φτάσει ακόμα και τα $500 εκατομμύρια. Και ας μην ξεχνάμε πως ο Heavy είναι συμβατός και με επανδρωμένες αποστολές με την Dragon κάψουλα της SpaceX.

Εν ολίγοις, ο Falcon Heavy ανοίγει νέους ορίζοντες στις διαστημικές πτήσεις. Από επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη, μέχρι ρομποτική εξερεύνηση των δορυφόρων του Κρόνου, όπως ο Εγκέλαδος ο οποίος πιθανώς να μπορεί να υποστηρίξει ζωή. Και από εκεί, έχουμε να περιμένουμε και τον ακόμα μεγαλύτερο πύραυλο BFR, ο οποίος θα οδηγήσει την ανθρωπότητα στον Άρη και σε άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.

Βάλτε λοιπόν το άρθρο στους σελιδοδείκτες σας και συντονιστείτε στις 20:30 για να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκτόξευση του Falcon Heavy παρακάτω.

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:10]

Οι ισχυροί άνεμοι στα ανώτερα σημεία της ατμόσφαιρας φαίνεται πως ξεπερνούν κατά 20% τα επιτρεπόμενα όρια για εκτόξευση, με αποτέλεσμα η εκτόξευση να μεταφερθεί μία ώρα αργότερα. Η νέα ώρα εκτόξευσης είναι 21:20.

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:55]

Οι άνεμοι δεν κόπασαν και η νέα ώρα εκτόξευσης είναι 22:45.