Το Bitcoin έπεσε κάτω από τα $8.500

Συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα
03 Φεβρουαρίου 2018 08:12
Το Bitcoin έπεσε κάτω από τα $8.500

Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν πολύ δύσκολη για το Bitcoin, αφού η συνεχιζόμενη πτώση του το βρήκε να φτάνει ακόμα και κάτω από τα $8.500. Σε όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου είχε αρκετές διακυμάνσεις, αλλά συνολικά η πορεία της αξίας του ήταν πτωτική.

Μαζί συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα. Ethereum, Ripple και Litecoin, όλα έχουν κάνει βουτιά της τάξης του 20-30%.

Οι τελευταίες εξελίξεις σε παγκόσμια κλίμακα γύρω από τα κρυπτονομίσματα φαίνεται πως έχουν φοβίσει τους επενδυτές. Η Ινδία ανακοίνωσε πως τα crypto δε θεωρούνται νόμιμο νόμισμα, η Νότια Κορέα θέλει να αποκτήσει τον έλεγχο των συναλλαγών, η Κίνα βλέπει τα κρυπτονομίσματα ως εχθρό της αναπτυσσόμενης οικονομίας της, ενώ το Facebook απαγόρεψε τις διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων στην πλατφόρμα του.

Από την άλλη το ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα φαίνεται να συνεχίζει αμείωτο, με τη Samsung να κατασκευάζει ειδικούς επεξεργαστές για mining, ενώ συνεχίζεται και η έλλειψη καρτών γραφικών στην αγορά εξαιτίας των miners, αυξάνοντας τις τιμές τους.