Ρεκόρ κερδών για τη Samsung

Το σκάνδαλο διαφθοράς δεν την επηρέασε
31 Ιανουαρίου 2018 09:13
Ρεκόρ κερδών για τη Samsung

Πολλοί περίμεναν το σκάνδαλο περί διαφθοράς που βρήκε τον επικεφαλής της Samsung να καταδικάζεται σε πενταετή φυλάκιση και την Πρόεδρο της Νότιας Κορέας να εξαναγκάζεται σε παραίτηση, να κλυδωνίσει τα θεμέλια της εταιρίας και να πλήξει τα έσοδά της. Κι όμως, ο τεχνολογικός κολοσσός βγήκε αλώβητος από την κρίση και μάλιστα σημείωσε ρεκόρ κερδών το 2017.

Συγκεκριμένα, το τέταρτο τρίμηνο του έτους βρήκε τη Samsung να σημειώνει $14 δισεκατομμύρια κέρδη, ενώ το σύνολο του 2017 έκλεισε με $50 δις κέρδη. Το βαρύ πυροβολικό της εταιρίας ήταν το chip τμήμα και το τμήμα οθονών. Μάλιστα, βάσει κερδών, η Samsung είναι πλέον ο μεγαλύτερος κατασκευαστής chip παγκοσμίως, σημειώνοντας $69 δισεκατομμύρια έσοδα από τις πωλήσεις chip, ξεπερνώντας τα $63 δισεκατομμύρια της Intel. Στις οθόνες, η συνεργασία της με την Apple για τις OLED οθόνες του iPhone X ήταν αυτό που εκτόξευσε οικονομικά το τρίμηνο.

Στον τομέα των mobile, σημείωσε ελαφρά πτώση κερδών από τα $2.3 δις το τελευταίο τρίμηνο του 2016 στα $2.25 δις το τελευταίο τρίμηνο του 2017, κυρίως λόγω του αυξημένου κόστους marketing στις γιορτές των Χριστουγέννων. Κι ενώ είδε μείωση στη ζήτηση των low-end τηλεφώνων της, οι πωλήσεις του Galaxy Note 8 είδαν αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.