Το smartphone της RED ίσως να έχει την καλύτερη κάμερα που υπάρχει

Νέες λεπτομέρειες για τη συσκευή
25 Ιανουαρίου 2018 05:15
Το smartphone της RED ίσως να έχει την καλύτερη κάμερα που υπάρχει

Έχει περάσει μισός χρόνος από τότε που η RED, η εταιρία που κατασκευάζει επαγγελματικές κάμερες κινηματογράφησης, ανακοίνωσε το πρώτο της τηλέφωνο το Hydrogen One και ξεκίνησε μάλιστα να δέχεται προπαραγγελίες. Η εταιρία δήλωσε πως το τηλέφωνο της απέχει ακόμη κάποιους μήνες από την κυκλοφορία του, αλλά υπάρχει χρονοδιάγραμμα που θέλει το τηλέφωνο να μπαίνει σε μαζική παραγωγή και να κυκλοφορεί το καλοκαίρι.  

Η δήλωση δόθηκε δια στόματος του CEO και ιδρυτή της RED Jim Jannard, ο οποίος γνωστοποίησε και κάποια νέα specs της συσκευής. Όσον αφορά την Αμερική τουλάχιστον η RED έχει έρθει σε συμφωνία με παρόχους κινητής τηλεφωνίας, γεγονός που δεν το πετυχαίνουν εύκολα εταιρίες που λανσάρουν το νέο τους τηλέφωνο.

 Η συσκευή  θα τρέχει με τον snapdragon 835x που προς τον παρόν δεν υπάρχει, για αυτό δε γνωρίζουμε εάν πρόκειται για νέα έκδοση του 835 ή για τυπογραφικό, θα έχει διπλή SIM slot και θα υποστηρίζει microSD κάρτα μνήμης. Η μπαταρία του θα είναι τεράστια και θα φτάνει τα 4.500 mAh, η οθόνη του θα είναι 5.7 ιντσών με ανάλυση 2560 x 1440, επίσης θα υπάρχει USB-C και headphone jack καθώς και δύο διπλές κάμερες μία μπροστά και μία πίσω.

Τα highlights της συσκευής θα είναι η οθόνη και οι κάμερες του. Η οθόνη του θα επιτρέπει την αναπαραγωγή holographic 4-view περιεχομένου, δηλαδή 3D εικόνες που θα αλλάζουν με την προοπτική του χρήστη. Οι κάμερες του τηλεφώνου θα καταγράφουν σε 2D, 3D και στο νέο 4V format που στην αρχή θα λειτουργεί μόνο σε αυτό τηλέφωνο.

Ο Jannard είπε πως θα υπάρξουν και modular accessories που θα συνοδεύσουν την συσκευή, ένα battery pack και ένα “cinema grade camera module” το οποίο θα καταγράφει RAW video στο R3D format της RED μόνο σε 2D. Στα σκαριά βρίσκονται επιπλέον modules για βελτιωμένο 3D και 4V. Η RED ετοιμάζει ένα Hydrogen network όπου θα συλλέγει περιεχόμενο από μεγάλα στούντιο και content providers.

Εάν τα παραπάνω δεν προερχόντουσαν από μια εταιρία με το κύρος της RED θα ήταν λίγο δύσκολο να τα πιστέψουμε, ακόμη με την τσουχτερή τιμή των $1.195. Τα πρώτα previews που θα έρθουν τον Απρίλη θα μας πουν περισσότερα για την παρθενική απόπειρα της εταιρίας να μπει στην αγορά των smartphone.