DJI Mavic Air με 4K video στα €849

Συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά των Spark και Mavic Pro
23 Ιανουαρίου 2018 16:50
DJI Mavic Air με 4K video στα €849

Η DJI θέλοντας να καλύψει το αγοραστικό κενό μεταξύ του Spark drone της και του Mavic Pro, παρουσίασε μόλις πριν λίγο το νέο της drone, το DJI Mavic Air. Το νέο drone συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά των άλλων δύο. Διατηρεί το μικρό μέγεθος και βάρος του Spark, ενώ ταυτόχρονα έχει αναδιπλούμενους βραχίονες όπως το Mavic Pro, όντας όμως 41% ελαφρύτερο.

Το Mavic Air χρησιμοποιεί αισθητήρα 1/2.3 ιντσών για να καταγράψει 4K video στα 24 ή 30 frames το δευτερόλεπτο με 100Mbps bitrate. Μπορεί επίσης να καταγράψει 1080p video στα 120fps. Οι φωτογραφίες είναι 12MP wide angle με f/2.8. Η κάμερά του μένει σταθερή χάρη στο gimbal 3 αξόνων που διαθέτει, ενώ είναι ικανή για καταγραφή 32MP Sphere Panoramas φωτογραφιών, τις οποίες παράγει συρράφοντας 25 φωτογραφίες μέσα σε 8 δευτερόλεπτα.

Πέρα από τη δυνατότητα microSD διαθέτει και 8GB ενσωματωμένου χώρου αποθήκευσης, για να καταγράφετε τα αρχεία σας κατευθείαν στο drone και έπειτα να τα εξάγετε μέσω USB 3.0 Type-C.

Η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 68km/h, ενώ ο νέος σχεδιασμός των κεραιών του επιτρέπει ασύρματη μετάδοση εικόνας σε απόσταση 4 χιλιομέτρων. Διαθέτει φυσικά όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες αποφυγής εμποδίων, με εφτά μάλιστα αισθητήρες που του επιτρέπουν να αποφεύγει εμπόδια εμπρός, κάτω και πίσω από αυτό.

Το χειριστήριο έχει και αυτό ανασχεδιαστεί για ευκολία στη μεταφορά. Ο χρόνος πτήσης δε γνωρίζει καμιά δραματική βελτίωση από τα σημερινά δεδομένα, καθώς το Mavic Air είναι ικανό να παραμείνει στον αέρα για 21 λεπτά πτήσης, πέντε παραπάνω από το Spark και έξι λιγότερα από το Mavic Pro.

Οι πωλήσεις του ξεκινούν άμεσα και μπορείτε να το βρείτε στα €849 σε λευκό, μαύρο ή κόκκινο χρώμα, ή στα €1049 αν επιλέξετε το Fly More Combo.

Tags: