Καθηγητές εκπαιδεύονται για περιστατικά πυροβολισμών σε σχολεία

Μακάβριο παιχνίδι με ήχους από πραγματικά συμβάντα
16 Ιανουαρίου 2018 07:17
Καθηγητές εκπαιδεύονται για περιστατικά πυροβολισμών σε σχολεία

Τα περιστατικά στις ΗΠΑ όπου οπλισμένοι μαθητές σπέρνουν τον όλεθρο στο σχολείο τους δυστυχώς είναι κάτι που έχουμε συνηθίσει. Μάλιστα, έχει συμβεί τόσες φορές που το Department of Homeland Security δημιούργησε ένα εικονικό πρόγραμμα εκπαίδευσης καθηγητών για να τους προετοιμάσει για τέτοια περιστατικά.

Οι καθηγητές δεν επέλεξαν ένα ρόλο όπου πρέπει να περιμένουν σφαίρες να σφυρίζουν δίπλα από το κεφάλι τους. Δυστυχώς όμως αυτό γίνεται πραγματικότητα. Έτσι, θέλουμε να τους δώσουμε την ευκαιρία να καταλάβουν τι επιλογές έχουν διαθέσιμες και τι θα πρέπει να κάνουν. – Tamara Griffith, μία εκ των μηχανικών του προγράμματος

Η πλατφόρμα ονομάζεται Enhanced Dynamic Geo-Social Enviroment (EDGE) και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Αμερικανικό Στρατό, βασισμένο στην Unreal Engine της Epic Games. Οι ήχοι που χρησιμοποιήθηκαν στο πρόγραμμα πάρθηκαν από τα πραγματικά περιστατικά των Virginia Tech και Sandy Hook για να προσδώσουν αληθοφάνεια.

Οι χρήστες μπορούν να παίξουν το ρόλο του καθηγητή, του δράστη ή του αστυνομικού και το πρόγραμμα προσαρμόζεται στα διαφορετικά μέτρα ασφαλείας που παίρνει κάθε σχολείο, όπως ενδοσυνεννόηση, ανιχνευτές μετάλλων, αυτόματες κλειδαριές κ.α. Καθώς το συμβάν εκτυλίσσεται, οι συμμετέχοντες δέχονται συμβουλές σωστών πρακτικών όπως κλείδωμα πορτών και κατασκευή εμποδίων.

Όσο περισσότερη εμπειρία έχεις, τόσο καλύτερες είναι οι πιθανότητες επιβίωσης. Με αυτό σου επιτρέπεται να εκπαιδευτείς και να έχεις πολλαπλές εμπειρίες, να ξέρεις τι λειτουργεί και τι όχι.