AKG N5005: Τα in-ear ακουστικά των $1.000 δολαρίων

Εναλλάξιμα φίλτρα για την απόλυτη ακουστική εμπειρία
11 Ιανουαρίου 2018 06:00
AKG N5005: Τα in-ear ακουστικά των $1.000 δολαρίων

Στα πλαίσια της CES του 2018 η γνωστή εταιρία δημιουργίας προϊόντων ήχου, AKG προέβη στην παρουσίαση των νέων high-end ακουστικών της. Πρόκειται για τα Ν5005, ένα ζευγάρι in-ear ακουστικών που έρχονται να προεκτείνουν τη σειρά Studio On-the-Go της εταιρίας, αφού υπόσχονται μια στουντιακή εμπειρία ήχου, ‘κομμένη και ραμμένη’ για τις ανάγκες μουσικών αλλά και audiophile χρηστών.

Ντυμένα με ένα κομψό, υψηλής στιλπνότητας, μαύρο φινίρισμα που τα καθιστά παράλληλα ανθεκτικά στις γρατσουνιές, φέρουν το δικό του ξεχωριστό serial-number χαραγμένο σε μια μικροσκοπική πλακέτα εντός της συσκευασίας. Η υψηλή τους ακουστική απόδοση αποτελεί παράγωγο των υβριδικών Dynamic και Quad BA οδηγών, αφού προσφέρουν “εξαιρετικά χαμηλή παραμόρφωση, ακριβείς μεσαίες και κρυστάλλινα υψηλά”. Μεταξύ των αξιοσημείωτων χαρακτηριστικών τους συναντάμε τα εναλλάξιμα φίλτρα (βλ. Bass Boost, Reference Sound, Semi-High Boost και High Boost) που μπορούν να διαμορφώσουν τον ήχο σύμφωνα με τα γούστα του κάθε χρήστη, ενώ στο πακέτο συμπεριλαμβάνονται ακόμη: η θήκη μεταφοράς, ένα set καθαρισμού, δύο καλώδια (3.5mm και 2.5mm), ένα Bluetooth dongle (με αυτονομία οκτώ ωρών), καθώς και έξι διαφορετικά ear-tips (τρία εκ των οποίων ανήκουν στη σειρά SpinFit).

Τα AKG N5005 αναμένεται να βρεθούν στα καταστήματα την ερχόμενη άνοιξη με την τιμή τους να έχει οριστεί στα $999.95 δολάρια.