Γαλλική startup εταιρία υπόσχεται να πάει τον ήχο στο επόμενο επίπεδο

Η AURASENS θέλει να κάνει το χρήστη ένα με τη μουσική
09 Ιανουαρίου 2018 07:15
Γαλλική startup εταιρία υπόσχεται να πάει τον ήχο στο επόμενο επίπεδο

Η ακουστική εμπειρία διαφέρει από χώρο σε χώρο και φυσικά από εξοπλισμό σε εξοπλισμό, με την audiophile κοινότητα να αποδεικνύει συνεχώς ότι δεν διστάζει να εναποθέσει ολόκληρες περιουσίες σε ηχεία (ή ακόμη και ζευγάρια ακουστικών) με σκοπό να αγγίξει ένα φάσμα συχνοτήτων που ακόμη και αν στερούμαστε φυσικών δυνατοτήτων να τις ακούσουμε, τις αντιλαμβανόμαστε παλμικά. Πατώντας πάνω σε αυτό, μια γαλλική startup επιχείρηση ισχυρίζεται πως έχει τον τρόπο να πάει την εμπειρία αυτή στο επόμενο επίπεδο.

Η AURASENS κάνοντας την πρώτη της εμφάνιση στη φετινή CES έχει στα σκαριά ένα προηγμένης τεχνολογίας pod, όπου σύμφωνα με την ίδια έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στους χρήστες μια καθηλωτική εμπειρία ακρόασης μουσικής. Πρόκειται στην ουσία για μια ανακλινόμενη πολυθρόνα όπου μέσω παλμών, χτυπημάτων και βόμβων σε διάφορα σημεία κατά μήκος της, δημιουργεί ρυθμικές δονήσεις όπου με τη σειρά τους - υποτίθεται - θα κάνουν τον ακροατή να νιώσει ένα με τη μουσική.

Η πρώτη παρτίδα των pod της εταιρίας αναμένεται να διατεθεί στην αγορά το Φεβρουάριο του έτους, φέροντας μαζί ένα iPad που θα περιέχει ειδικά διαμορφωμένες από την εταιρία playlists, ενώ σε συνεργασία με τη Valeo αναμένεται να ενσωματώσει στην όλη εμπειρία και κάποιο VR headset. Ίσως το όλο εγχείρημα να αποτελέσει την αρχή της εισόδου μερικών premium χαρακτηριστικών των ακριβών κινηματογράφων στα home-cinema ολικά συστήματά μας.