Η Merge φέρνει το VR στα παιδιά κάτω των 13 ετών

Το Mini αποτελεί μια συρρικνωμένη έκδοση των Goggles
09 Ιανουαρίου 2018 06:30
Η Merge φέρνει το VR στα παιδιά κάτω των 13 ετών

Η Merge, γνωστή εταιρία κατασκευής VR headsets για κινητά τηλέφωνα, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Merge Mini, μιας non-standalone “μάσκας” εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας για τα μικρά παιδιά. Σύμφωνα με τους ιατρούς η χρήση τέτοιων προϊόντων σε παιδιά ηλικίας μικρότερης των 13 ετών είναι απαγορευτική, αφού η μικρή απόσταση των ματιών μεταξύ τους ή αλλιώς IPD (abbr. Interpupillary Distance), δεν καλύπτεται από το μικρό φάσμα κίνησης των φακών εντός τους. Πατώντας σε αυτό η Merge προέβη στην κατασκευή ενός headset ‘κομμένου και ραμμένου’ στα μορφολογικά πρότυπα των παιδιών ηλικίας 10 ετών και άνω.

Πρόκειται στην ουσία για μια συρρικνωμένη έκδοση των Merge Goggles, κατασκευασμένη από ένα αφρώδες, ελαστικό υλικό που επιτρέπει την προσαρμογή του εν λόγω headset ακόμη και σε κεφάλια ενηλίκων, ενώ παράλληλα προστατεύει το εκάστοτε κινητό τηλέφωνο εντός του απορροφώντας τις επιπτώσεις της πρόσκρουσης σε περιπτώσεις πτώσης της συσκευής. Όπως και τα Goggles έτσι και το Mini είναι συμβατό με όλα τα “πρόσφατα” iOS και Android κινητά τηλέφωνα, δίχως όμως να γίνεται περαιτέρω ανάλυση ως προς τις υποστηριζόμενες ίντσες ή τις τεχνικές προδιαγραφές που ενσωματώνει.

Σύμφωνα με την εταιρία το headset θα διατεθεί στην αγορά τους καλοκαιρινούς μήνες του έτους με την τιμή του να μη ξεπερνά τα $30 δολάρια.