GoPro: Μείωση εκατοντάδων θέσεων εργασίας

Αφορά κυρίως το τμήμα drone της εταιρίας
07 Ιανουαρίου 2018 05:30
GoPro: Μείωση εκατοντάδων θέσεων εργασίας

Η GoPro μείωσε τις θέσεις εργασίας της απολύοντας 200-300 υπαλλήλους των οποίων η πλειοψηφία εργαζόταν επάνω στο drone Karma. Σύμφωνα με πηγές, υπάλληλοι της εταιρίας έλαβαν ένα γράμμα το οποίο έλεγε πως η εταιρία αναδομείται, έτσι ώστε να οι πόροι να είναι αντίστοιχοι με τις απαιτήσεις της δουλειάς, παρόλα αυτά θα συνεχίσουν να πληρώνονται μέχρι τα μέσα του Φλεβάρη.

Αυτός θα είναι ο τέταρτος γύρος περικοπών για την GoPro από το 2016. Αφού υπέμεινε ένα κακό οικονομικό έτος το ‘16, η GoPro τα πήγε κάπως καλύτερα το ’17 σημειώνοντας το πρώτο της τετράμηνο με κέρδη μέσα στο έτος. Και από ότι γνωρίζουμε η Hero 6 Black τα πήγε αρκετά καλά όσον αφορά την εμπορική της πορεία εντυπωσιάζοντας και τους reviewers. Η GoPro είχε και άλλα ατοπήματα μέσα στην χρονιά. Ένα από αυτά ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπισε το Karma και αναγκάστηκαν να το αποσύρουν από τα ράφια των καταστημάτων και να το ξανακυκλοφορήσουν μερικούς μήνες αργότερα.

Ο CEO Nick Woodman ανακοίνωσε πως η εταιρία έχει κάποια σχέδια για το τι θα ακολουθήσει μετά το Karma, βέβαια δεν είναι ξεκάθαρο πως θα υλοποιηθούν τα σχέδια μετά από τόσες περικοπές προσωπικού.

Tags: