Η Mad Catz επιστρέφει στην αγορά

Παρουσιάζει τα RAT Air, Strike 4 και Freq 4 περιφερειακά
06 Ιανουαρίου 2018 05:45
Η Mad Catz επιστρέφει στην αγορά

Τον περασμένο Μάρτιο η γνωστή εταιρία παραγωγής περιφερειακών, Mad Catz ανακοίνωσε τη χρεοκοπία της, κάνοντας σταδιακά την έξοδό της από την αγορά. Σύμφωνα με νέες όμως αναφορές φαίνεται πως κάποια κινεζική εταιρία - η οποία αποτελείται ως επί το πλείστον από πρώην εργατικό δυναμικό της πρώτης - εξαγόρασε τα περιουσιακά στοιχεία αυτής, καθώς και το brand-name της, “εγείροντας εκ νεκρών” τον κατασκευαστή transformers τύπου gaming περιφερειακών.

Επιστρέφοντας στο παιχνίδι” την κατάλληλη στιγμή, η εταιρία δηλώνει έτοιμη να παρουσιάσει ένα σύνολο νέων προϊόντων κατά τη διάρκεια της CES του 2018, ξεκινώντας από σήμερα με την ανακοίνωση του RAT Air ποντικιού, του Strike 4 πληκτρολογίου και του Freq 4 σετ ακουστικών της. Μεταξύ αυτών το ποντίκι κλέβει την παράσταση αφού πρόκειται μάλλον για μια αναδημιουργία του παλιού high-end RAT Pro X της ίδιας, προσφέροντας δέκα επαναπρογραμματιζομενα πλήκτρα, έναν οπτικό αισθητήρα των 12.000DPI, καθώς και ένα πλήθος παραμετροποιήσιμων λαβών. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει όμως δεν είναι άλλο παρά η ασύρματη φύση του, αφού επικοινωνεί δίχως την ανάγκη καλωδίων με το (συμπεριλαμβανόμενο στη συσκευασία) mousepad, το οποίο με τη σειρά του συνδέεται με τον υπολογιστή μέσω ενός μη-αποσπώμενου USB καλωδίου. Ακολουθώντας τη λογική της Logitech - στην οποία απορροφήθηκε η σχεδιαστική ομάδα της Mad Catz το 2016 - το RAT Air φαίνεται να φορτίζει ασύρματα όσο εκείνο βρίσκεται επάνω στην επιφάνεια του, ενώ ένα απλό microUSB καλώδιο αναλαμβάνει τα ηνία της φόρτισης και της επικοινωνίας σε σενάρια χρήσης εκτός σπιτιού.

Η νέα Mad Catz στεγάζεται στο ίδιο εργοστάσιο όπου βρισκόταν και η παλιά, κάνοντας χρήση των ίδιων εργαλείων και υλικών, πράγμα που συνεπάγεται με αξιοπιστία και ποιότητα παρά την αλλαγή της διαχείρισης. Ο χρόνος θα δείξει αν η εταιρία θα καταφέρει να σταθεί αντάξια των απαιτήσεων και των προσδοκιών που άφησε πίσω της.