Το νέο DeX Pad θα είναι ασύρματο;

Η Samsung κατοχυρώνει έγκαιρα το εμπορικό του σήμα
03 Ιανουαρίου 2018 09:33
Το νέο DeX Pad θα είναι ασύρματο;

Το DeX Pad του Galaxy S8 απ’ ότι φαίνεται ήρθε για να εδραιωθεί στην αγορά, αφού η πρόσφατη κατοχύρωση του εμπορικού του σήματος δεικνύει πως η Samsung ετοιμάζει πιθανότατα το διάδοχό του. Με το Galaxy S9 και S9+ να βρίσκονται προ των πυλών δε θα υπήρχε καταλληλότερη στιγμή για να πυροδοτήσει τις φημολογίες και να θέσει σε κατάσταση αδημονίας το αγοραστικό της κοινό.

Σύμφωνα με τις φήμες λοιπόν έχουμε να κάνουμε με ένα dock που θα αξιοποιεί τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης των νέων συσκευών αποστέλλοντας ακόμη και περιεχόμενο βίντεο δίχως να απαιτεί τη χρήση καλωδίων, ενώ η οριζόντια πλέον θέση του θα επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν την οθόνη του κινητού τους τηλεφώνου ως touchpad. Να θυμίσουμε πως η τρέχουσα γενιά του DeX station βασίζεται στην τεχνολογία του DisplayPort μέσω ενός USB-C διαύλου που η συσκευή μετατρέπει σε HDMI.

Λογισμικό εφαρμογών για την προβολή της οθόνης της κινητής συσκευής σε οθόνες μέσω περιφερειακών συσκευών υπολογιστή και ασύρματων δικτύων. Περιφερειακές συσκευές υπολογιστών. Λογισμικό υπολογιστή για επικοινωνίες ασύρματου δικτύου. Λογισμικό υπολογιστή για τον έλεγχο της προσαρμογής του τρόπου διεπαφής χρήστη. Λογισμικό υπολογιστή που χρησιμοποιείται στον έλεγχο πρόσβασης υπολογιστών. - Περιγραφή Αίτησης Κατοχύρωσης Εμπορικού Σήματος

Άγνωστη παραμένει για την ώρα η τεχνολογία ασύρματης μετάδοσης που θα χρησιμοποιήσει η εταιρία, δεδομένου του θανάτου του WiDi και της μεγάλης καθυστέρησης σήματος του Miracast. Ίσως η νέα γενιά του DeX να σηματοδοτήσει και την ευρεία διάθεση του Linux On Galaxy που ανακοινώθηκε πριν περίπου τρεις μήνες.