Η Ρωσία θα προσφέρει πολυτελές ξενοδοχείο στον ISS

Μόλις στα $40 εκατομμύρια την εβδομάδα η διαμονή
26 Δεκεμβρίου 2017 07:54
Η Ρωσία θα προσφέρει πολυτελές ξενοδοχείο στον ISS

Ο διαστημικός τουρισμός μπορεί να είναι προς το παρόν μόνο θεωρητικός για τις ιδιωτικές διαστημικές εταιρίες όπως η Blue Origin και η SpaceX, ενώ όταν υλοποιηθεί θα περιορίζεται σε διαστημικές βόλτες με σκάφη. Η Ρωσία όμως θέλει να το πάει ένα βήμα παραπέρα.

Σύμφωνα με το Popular Mechanics, η Roscosmos σχεδιάζει να χτίσει ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η διαμονή θα κοστίζει “μόλις” $40 εκατομμύρια την εβδομάδα, ενώ $20 εκατομμύρια παραπάνω θα εξασφαλίζουν στον “τουρίστα” και μία διαστημική βόλτα υπό το άγρυπνο βλέμμα ενός κοσμοναύτη.

Το κόστος δημιουργίας του νέου τμήματος μπορεί να φτάσει τα $446 εκατομμύρια, με την RKK Energia να έχει αρχίσει ήδη την κατασκευή. Στο εσωτερικό, θα υπάρχουν τέσσερις κουκέτες ύπνου των δύο κυβικών μέτρων με παράθυρα 9 ιντσών. Θα διαθέτει επίσης σταθμό υγιεινής και ιατρικό σταθμό. Κεντρικό σημείο θα καταλαμβάνει το “σαλόνι” με παράθυρο 16 ιντσών.

Ένας ή δύο τουρίστες θα μεταφερθούν με την πρώτη διαθέσιμη πτήση Soyuz, μόλις βρεθεί κενό στη μεταφορά αστροναυτών της NASA για τον ISS, όταν δηλαδή ξεκινήσει η SpaceX και η Boeing να μεταφέρουν τους Αμερικανούς αστροναύτες. Η RKK Energia υπολογίζει πως θα κάνει απόσβεση της επένδυσής της σε εφτά χρόνια.