Τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας της Magic Leap είναι γεγονός

Η διάθεσή τους ξεκινά εντός του 2018
21 Δεκεμβρίου 2017 06:00
Τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας της Magic Leap είναι γεγονός

Ύστερα μιας άκρως επιτυχημένης crowdfunding καμπάνιας (ύψους περίπου $1.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων) και κάτι παραπάνω από τρία χρόνια “σιωπής” και “απουσίας”, η - κατηγορούμενη από πολλούς - Magic Leap του Rony Abovitz ανακοίνωσε επιτέλους το πρώτο της πόνημα. Λόγος φυσικά για το Magic Leap One, ένα εφάμιλλο του HoloLens headset επαυξημένης πραγματικότητας, που ήρθε να δώσει τέλος στις φήμες που ήθελαν την εταιρία να δυσκολεύεται να ολοκληρώσει την παραγωγή του πολυπόθητου αυτού προϊόντος της.

Το Magic Leap One αποτελείται από ένα ζευγάρι υπερμεγέθους γυαλιών που φέρουν ένα cyberpunk ύφος και προσφέρουν ένα μεγαλύτερο του σύνηθες field of view, έναν εξωτερικό ηλεκτρονικό υπολογιστή σε σχήμα δίσκου του χόκεϊ (βλ Puck) ονόματι Lightpack και ένα ασύρματο controller. Σύμφωνα με τη σελίδα μπορεί να δεχτεί “πολλαπλούς τρόπους ελέγχου συμπεριλαμβανομένων της φωνής, των χειρονομιών, της στάσης του κεφαλιού και της κίνησης των ματιών,” ενώ έχει τη δυνατότητα να χαρτογραφεί μόνιμα ψηφιακά αντικείμενα στο περιβάλλον με μεγάλη ακρίβεια. “Τοποθετήστε μια τηλεόραση στον τοίχο πάνω από τζάκι σας και όταν επιστρέψετε αργότερα η τηλεόραση θα είναι ακριβώς εκεί που την αφήσατε”.

Μεταξύ των τεχνικών χαρακτηριστικών του, συναντάμε τέσσερα ενσωματωμένα μικρόφωνα, έξι εξωτερικές κάμερες, καθώς και ένα σύστημα ηχείων. Το λιλιπούτειο Lightpack από την άλλη που αποτελεί το κέντρο επεξεργασίας του headset, έρχεται με ιπποδύναμη αντίστοιχη ενός MacBook Pro (φέροντας ενσωματωμένη κάρτα γραφικών), ενώ μπορεί να τοποθετηθεί στην τσέπη ή τη ζώνη του χρήστη. Σύμφωνα με το Rolling Stoneδεν υπήρξαν καθυστερήσεις ή επιβραδύνσεις, ακόμα κι όταν περπατούσα γύρω από τον προβάλοντα χώρο, πολύ κοντά αλλά και πολύ μακριά”. Ένας ακόμη ηλεκτρονικός υπολογιστής (χαμηλής κατανάλωσης) βρίσκεται εντός των γυαλιών ο οποίος χειρίζεται την ανίχνευση του κόσμου, επιτρέποντας παράλληλα κάποιου είδους machine learning δυνατοτήτων.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων η Magic Leap θα ξεκινήσει να διαθέτει το SDK των γυαλιών στις αρχές του 2018, ενώ τα ίδια θα κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή εντός του φάσματος ολόκληρου του ερχόμενου έτους σε άγνωστη - για την ώρα - ημερομηνία και κόστος. Η εταιρία θα προσφέρει δύο μεγέθη γυαλιών, επιλογές στα μαξιλαράκια της μύτης και του μετώπου, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης συνταγογραφημένων φακών.

Ακολουθεί ένα μικρό εισαγωγικό σημείωμα στη σύντομη ακόμη ιστορία της εταιρίας.