Έρχεται Oreo αναβάθμιση στις Nokia 5 και Nokia 6 συσκευές

Το Beta πρόγραμμα της HMD Global επεκτείνεται
13 Δεκεμβρίου 2017 13:32
Έρχεται Oreo αναβάθμιση στις Nokia 5 και Nokia 6 συσκευές

Η HMD Global ξεκίνησε την αναδημιουργία του Nokia brand θέτοντας υψηλούς στόχους, μεταξύ των οποίων τη δέσμευσή της σχετικά με την κυκλοφορία των αναβαθμίσεων του λειτουργικού συστήματος Android όσο πιο γρήγορα γίνεται στις συσκευές της. Ύστερα λοιπόν της κυκλοφορίας του Android 8.0 Oreo για το flagship κινητό της τηλέφωνο, Nokia 8, η Φιλανδική εταιρία φαίνεται να επεκτείνει το beta πρόγραμμά της και στις άλλες της συσκευές.

Συγκεκριμένα, o Διευθύνων Προϊόντων της HMD Global, Juho Sarvikas μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter ανακοίνωσε ότι οι mid-range συσκευές της εταιρίας, Nokia 5 και Nokia 6 θα λάβουν άμεσα την - πολυπόθητη - Oreo αναβάθμιση. Αρχής γενομένης λοιπόν από σήμερα, το Nokia 5 θα είναι σε θέση να κατεβάσει την OTA ενημέρωση, με το Nokia 6 να ακολουθεί “πολύ σύντομα”. Να σημειωθεί πως πρόκειται για δοκιμαστικά builds, όπου ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κινητοποιηθεί αυτοβούλως για να τα παραλάβει, δηλώνοντας το ενδιαφέρον του στην επίσημη σελίδα της εταιρίας, έπειτα κάνοντας χρήση του IMEI αριθμού του κινητού τηλεφώνου του, και περιμένοντας ύστερα έως και 12 ώρες για την πιστοποίηση του αιτήματος.

Δεδομένης της ταχείας διάθεσης της ενημέρωσης από δοκιμαστικό στάδιο σε επίσημη κυκλοφορία για το Nokia 8 (διάρκειας περίπου ενός μήνα), ίσως τα νέα να αφορούν όλους τους χρήστες των Nokia 5 και 6 συσκευών, αφού η Oreo αναβάθμιση κατά πάσα πιθανότητα βρίσκεται πιο κοντά μας απ’ όσο νομίζουμε.