Αισθητήρας αποτυπωμάτων που λειτουργεί κάτω από την οθόνη

Η Synaptics τα κατάφερε
13 Δεκεμβρίου 2017 05:15
Αισθητήρας αποτυπωμάτων που λειτουργεί κάτω από την οθόνη

Πολλοί πιστεύουν ότι η τεχνολογία Face ID που εισήγαγε η Apple  με το iPhone X θα αντικαταστήσει τον τρόπο που ξεκλειδώνουμε τα τηλέφωνά μας, η Synaptics όμως έχει διαφορετική άποψη. Η εταιρία πού κατασκευάζει touchpads και αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων αποκάλυψε πως έχει καταφέρει να κατασκευάσει έναν σένσορα δακτυλικών αποτυπωμάτων που μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το γυαλί της οθόνης και ονομάζει την τεχνολογία Clear ID.

Από την στιγμή που οι μεγάλοι κατασκευαστές τηλεφώνων συρρικνώνουν όλο και περισσότερο τα bezels των συσκευών, η εν λόγω καινοτομία ίσως να επιταχύνει αυτήν την τάση. Η Synaptics από την μεριά της πιστεύει ότι το Face ID και οι αισθητήρες στο πίσω μέρος του τηλεφώνου δεν είναι ιδανικές λύσεις για το ξεκλείδωμα των τηλεφώνων.

Ο νέος Clear ID FS9500 αισθητήρας της Synaptics λειτουργεί κάτω από OLED οθόνες και διαφέρει σε λειτουργία από τους παραδοσιακούς σένσορες. Χρησιμοποιεί το φως που εκλύεται από τις OLED οθόνες για να συλλάβει το αποτύπωμα μέσω ενός υπέρλεπτου οπτικού αισθητήρα και στη συνέχεια επιβεβαιώνει το αποτέλεσμα δίνοντας πρόσβαση στο τηλέφωνο εάν το αποτύπωμα ήταν σωστό. Ο Clear ID αισθητήρας θα λειτουργεί κάτω από ευλύγιστες ή άκαμπτες οθόνες με τα διάφορα προστατευτικά οθονών να μην επηρεάζουν την αποδοτικότητά του. Αν είναι βρεγμένη ή όχι η οθόνη πάλι δεν αποτελεί παράγοντα. Τα ποσοστά ακρίβειας ξεπερνούν το 99% σε χρόνο μόλις 7 millisecond.

Σύμφωνα με την ίδια την Synaptics θα δούμε την νέα τεχνολογία να ενσωματώνεται στο τηλέφωνο ενός από τους πέντε μεγάλους κατασκευαστές μέσα στο 2018 χωρίς να γνωστοποιείται ποια εταιρία και ποιο τηλέφωνο. Την πρώτη ματιά στη νέα Clear ID τεχνολογία, θα μας την προσφέρει τον Ιανουάριο του 2018 κατά τη διάρκεια της CES.