Tesla Model 3 | Ένα από τα οικονομικότερα αυτοκίνητα στον κόσμο

Με την ανακοίνωση του Environmental Protection Agency
01 Δεκεμβρίου 2017 06:00
Tesla Model 3 | Ένα από τα οικονομικότερα αυτοκίνητα στον κόσμο

Κατά την ανακοίνωση του Tesla Model 3 από την εταιρία, όλοι έδωσαν βάσει περισσότερο στην αγοραστική του αξία, παρά σε αυτά που είναι ικανό να καταφέρει. Εκείνη την περίοδο η υπηρεσία προστασία του περιβάλλοντος των ΗΠΑ (Environmental Protection Agency) είχε αφήσει να εννοηθεί πως το καινούριο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο έχει τεράστια αυτονομία, κάτι που επιβεβαιώθηκε σήμερα.

Στην αναφορά που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της EPA, το Tesla Model 3 καταχωρήθηκε με αυτονομία 310 μίλια, νούμερο που αντιστοιχεί σε 498,8 χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει πως συγκρίνεται με ένα βενζινοκίνητο όχημα το οποίο καταναλώνει 1 λίτρο καυσίμου και αποδίδει 55 χιλιόμετρα και μάλιστα με οδήγηση σε πόλη! Να σημειωθεί εδώ πως αυτό αφορά μόνο την κορυφαία έκδοση του Model 3, που κοστολογείται στα $44.000. Η απλή έκδοση του αυτοκινήτου έχει εμβέλεια 220 μιλιών (354χλμ) και κοστίζει $35.000, όπως είχε υποσχεθεί ο CEO της εταιρίας, Elon Musk. Αυτό τοποθετεί το Model 3 ανάμεσα στα οικονομικότερα αυτοκίνητα στον κόσμο, εξοικονομώντας κατά μέσο όρο $4.500 το χρόνο στον ιδιοκτήτη του, σε σχέση με ένα συνηθισμένο καινούριο αυτοκίνητο.

Ωστόσο η Tesla αντιμετωπίζει ακόμα προβλήματα στην παραγωγή, φτάνοντας τα τρία Model 3 την ημέρα αντί για ένα Model 3 το λεπτό, όπως θα έπρεπε στη γραμμή παραγωγής. Έτσι, η εταιρία έχει κατασκευάσει ως τώρα μόλις 260 Model 3. Ως μέτρο σύγκρισης μπορούμε να πάρουμε την GM, η οποία το Σεπτέμβριο διέθεσε 2.632 ηλεκτρικά Chevy Bolt, στον ένατο μήνα παραγωγής του.