OnePlus 5: Έφτασε μέσω της Open Beta η αναβάθμιση σε Oreo

Picture-in-Picture αλλά όχι ακόμη Face Unlock
27 Νοεμβρίου 2017 11:34
OnePlus 5: Έφτασε μέσω της Open Beta η αναβάθμιση σε Oreo

Το Open Beta πρόγραμμα της OnePlus έχει ως σκοπό να φέρει όσο ταχύτερα γίνεται τις νέες εκδόσεις του Android στα κινητά της τηλέφωνα. Στις 15 του μήνα που διανύουμε, η 8η έκδοση του λειτουργικού συστήματος έκανε την εμφάνισή της στο πρόγραμμα, αφορώντας μεμονωμένα τις συσκευές OnePlus 3 και 3T, υποσχόμενη παραταύτα πως θα υπάρξει σύντομα ενημέρωση και για το 5. Σήμερα, εντός του ιδίου μήνα, η open-beta φέρνει το Android Oreo (συνάμα μερικών UI-tweaks) στο OnePlus 5.

Η νέα ενημέρωση, της πρώτης ναυαρχίδας της εταιρίας για το 2017, φέρει έναν ορμαθό νέων δυνατοτήτων και βελτιώσεων, όπως το Picture-in-Picture, καλύτερο auto-fill σε φόρμες, έξυπνη επιλογή κειμένου, τις νέες ειδοποιήσεις, καθώς και μερικές σχεδιαστικές αλλαγές (βλ. Quick Settings, Φακέλους Εφαρμογών, κ.α.). Να σημειωθεί πως η ενημέρωση ασφαλείας του Οκτώβρη και η δυνατότητα του OnePlus 5T, Parallel Apps που σας επιτρέπει να τρέχετε ταυτόχρονα δυο ή και περισσότερα instances μιας εφαρμογής δίνουν το παρών, ενώ τα Project Treble και Face Unlock όχι (το δεύτερο ενδέχεται να προστεθεί μέσω κάποιας ερχόμενης ενημέρωσης).

Να θυμήσουμε πως πρόκειται περί beta software, πράγμα που συνεπάγεται συνήθως με προβλήματα. Ελέω αυτού, συνιστούμε να το σκεφτείτε ακόμη μια φορά πριν προβείτε σε κάποια αναβάθμιση. Σε περίπτωση, λοιπόν, που αναβαθμίσετε και προς όφελος σας, η OnePlus έχει ετοιμάσει μια φόρμα που αφορά το user-interface και το user-experience, καθώς και μια σελίδα καταχώρησης bugs. Η επίσημη διάθεση της ενημέρωσης σε stable μορφή, αναμένεται στις αρχές του νέου έτους.