Έρχεται υποστήριξη SteamVR στο Windows Mixed Reality

Στις απαιτήσεις οι 7ης γενιάς Core i7 επεξεργαστές της Intel
13 Νοεμβρίου 2017 09:00
Έρχεται υποστήριξη SteamVR στο Windows Mixed Reality

Σύμφωνα με - ημιεπίσημες - αναφορές του RollingSonte, η Windows Mixed Reality πλατφόρμα της Microsoft θα αποκτήσει υποστήριξη του SteamVR της Valve στις 15 Νοεμβρίου. Αν και δεν υπάρχει κάποιος επίσημος σχολιασμός από τις δυο εταιρίες, το σενάριο μοιάζει πλήρως πιθανό.

Η Microsoft ανακοίνωσε την XR πλατφόρμα της τον προηγούμενο μήνα, παράλληλα της μεγάλης ενημέρωσης των Windows 10 (Fall Creators Update), παρουσιάζοντας τοιουτοτρόπως ένα νέο τρόπο αλληλεπίδρασης και ελέγχου του περιβάλλοντος των Windows και των UWP (abbr. Universal Windows Platform) εφαρμογών. Βάσει των αναφορών, η έναρξη της SteamVR υπηρεσίας θα γίνεται μέσω μιας universal εφαρμογής, διαμέσου του WMR headset. Κρίνοντας από το πάθος της εταιρίας και το κατά πόσο τα Windows 10 έχουν χτιστεί γύρω από την πλατφόρμα των universal εφαρμογών, κάτι τέτοιο δείχνει λογικό.

Η υποστήριξη θα αφορά μόνο το δεύτερο επίπεδο των συμβατών συστημάτων της Microsoft, καθότι το πρώτο κάνει χρήση ενσωματωμένων γραφικών. Η high-end σύνθεση που προτείνει αυτήν τη στιγμή η εταιρία περιλαμβάνει έναν Intel Core i5-4590 (ή AMD Ryzen 5 1400) επεξεργαστή, καθώς και μια Nvidia GTX 960/1050 (ή AMD RX 460/560) κάρτα γραφικών ως το ελάχιστο για να επιτύχει κάποιος τα 90Hz των headsets. Παραταύτα, δεδομένων των απαιτήσεων των παιχνιδιών, η αναφορά κάνει λόγο για μια Nvidia GTX 1070 (ή αντίστοιχη), καθώς και έναν 7ης γενιάς Intel Core i7, αν και ένας Core i5 8ης γενιάς θα λειτουργεί εξίσου καλά - ελπίζουμε.

Δεν απέχουμε παρά μόλις δύο ημέρες από την επίσημη ανακοίνωση του παρόντος - ή όχι - μέχρι τότε δεν μπορούμε παρά να αναμένουμε.