Το Project Loon λύνει το πρόβλημα επικοινωνίας στο Πουέρτο Ρίκο

Πάνω από 100 χιλιάδες άνθρωποι επικοινωνούν με αγαπημένα τους πρόσωπα
10 Νοεμβρίου 2017 19:26
Το Project Loon λύνει το πρόβλημα επικοινωνίας στο Πουέρτο Ρίκο

Μετά το πέρας περίπου δυο μηνών από το χτύπημα του τυφώνα Maria στο Puerto Rico, τα πράγματα φαίνονται να καλυτερεύουν με τη βοήθεια που παρέχεται από όλους τους οργανισμούς. Την περίοδο της καταστροφής είχαμε αναμεταδώσει την απόφαση της Alphabet αλλά και πολλών άλλων τεράστιων εταιρειών όπως της Tesla και του Facebook, να δεσμεύσουν δικούς τους πόρους με σκοπό τη βοήθεια των θυμάτων του τυφώνα, ενώ τώρα έρχονται οι πρώτες πληροφορίες για τις ενέργειες αυτές.

Το Project Loon είναι ένα πρόγραμμα της X Labs, θυγατρικής εταιρίας της Alphabet, του οποίου κύριος στόχος είναι η ανάπτυξη μπαλονιών - αερόστατων με πρωτοπόρες λειτουργίες και εφαρμογές. Η εταιρία σκέφτηκε πως τα αερόστατα του P.L. θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα της επικοινωνίας του νησιού, προσφέροντας Wi-Fi αλλά και Cellural στους κατοίκους από ψηλά. Σε συνεργασία με τις AT&T και T-Mobile, η Alphabet διέθεσε τα αερόστατα τα οποία διεκπεραίωσαν την αποστολή τους επιτυχώς. Πλέον πάνω από 100 χιλιάδες Πουερτορικανοί έχουν συνδεθεί στον παγκόσμιο ιστό χρησιμοποιώντας την σύνδεση που παρέχεται από τα Loons.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, αυτό δεν αποτελεί μόνιμη λύση του προβλήματος. Το Facebook σε συνεργασία με μεγάλες εταιρίες δικτύωσης εργάζονται σκληρά για την δημιουργία ενός ολοκαίνουργιου σταθερού αλλά και κινητού δικτύου.