Το OnePlus 5T δε θα έχει ασύρματη φόρτιση  

Το Dash Charge είναι καλύτερο, λέει ο CEO

Το OnePlus 5T δε θα έχει ασύρματη φόρτιση

Ο CEO της OnePlus, Pete Lau, ανακοίνωσε πως το OnePlus 5T δε θα υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση και εξήγησε αυτήν την απόφαση. Καταρχάς το 5T θα κρατήσει το μεταλλικό του σώμα και ως εκ τούτου, η ασύρματη φόρτιση μέσω Qi δεν είναι αποτελεσματική, αφού το πίσω μέρος χρειάζεται πλαστικό ή γυαλί για να λειτουργήσει σωστά.

Ο Lau όμως τονίζει πως το Dash Charge - το σύστημα γρήγορης φόρτισης της OnePlus το οποίο είναι το γρηγορότερο στην αγορά – είναι πολύ καλύτερο από την ασύρματη φόρτιση αφού δίνει σε μισή ώρα τη χρήση μιας μέρας παράγοντας 20W. Το τηλέφωνο μάλιστα παραμένει δροσερό κατά τη φόρτιση. Τα καλύτερα ασύρματα pads φόρτισης παράγουν θεωρητικά 15W και η συσκευή πρέπει να τοποθετηθεί με ακρίβεια σε αυτά. Σημειώνει επίσης πως στην ασύρματη φόρτιση δεν μπορείς να πάρεις το κινητό στα χέρια σου και να το χρησιμοποιήσεις χωρίς να διακοπεί η φόρτιση.

Ο CEO παραδέχεται όμως πως θα σκεφτεί την υιοθέτηση της ασύρματης φόρτισης “όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή”. Εσείς χρησιμοποιείτε την ασύρματη φόρτιση ή τη θεωρείτε ένα αδιάφορο χαρακτηριστικό σε ένα κινητό;