OnePlus 2.0: Ενοποιημένη Android έκδοση με την Oppo για τη ναυαρχίδα του 2022

Δε θα υπάρξει OnePlus 9T
21 Σεπτεμβρίου 2021 09:36
OnePlus 2.0: Ενοποιημένη Android έκδοση με την Oppo για τη ναυαρχίδα του 2022

Η απορρόφηση της OnePlus από την Oppo φέρνει μία νέα εποχή για την πρώτη, την οποία ο Pete Lau ονομάζει OnePlus 2.0. Η ενοποίηση θα γίνει και σε επίπεδο software όπου σύμφωνα με τα λεγόμενα, η ελαφρότητα και η αμεσότητα του OxygenOS της OnePlus θα συνδεθεί με την αξιοπιστία του ColorOS της Oppo.

Το νέο λογισμικό δεν έχει ακόμα ονομασία, θα βασίζεται όμως στο Android 13 και θα κάνει ντεμπούτο στη ναυαρχίδα της OnePlus για το 2022 που λογικά θα ονομάζεται OnePlus 10. Επιπλέον, την αναβάθμιση θα δεχτούν και κάποιες συσκευές που υπάρχουν ήδη στην αγορά, χωρίς όμως να ονομάζονται ακόμα.

Σε ερώτηση για το αν με αυτόν τον τρόπο θα παράγουν το “τέλειο” smartphone, ο Lau απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, διευκρινίζοντας πως σε έναν εσωτερικό δημογραφικό χάρτη με 20 κατηγορίες χρηστών, κάθε μία είχε το δικό της συνδυασμό αναγκών, από το μέγεθος του τηλεφώνου μέχρι φωτογραφικά χαρακτηριστικά, φόρτιση και άλλα. Είναι δύσκολο ακόμα και να ικανοποιήσεις τη βάση χρηστών της OnePlus, τους “tech enthousiasts” με μία μόνο συσκευή και θεωρεί πως η αγορά είναι αρκετά μεγάλη για να αποφύγουν τα “φίλια πυρά” οι δύο εταιρίες.

Ο Lau τόνισε πως η συνεργασία με την Hasselblad θα συνεχιστεί και του χρόνου, ενώ ο ίδιος προσπαθεί να μεταφέρει τη “Never Settle” φιλοσοφία στους συναδέλφους του στην Oppo.

Τέλος, ο Lau επιβεβαίωσε πως δε θα υπάρξει T σειρά φέτος για πρώτη φορά μετά το OnePlus 3T του 2016. Η OnePlus θα παραλείψει το 9T για να περάσει απευθείας σε νέα ναυαρχίδα το 2022.