Lamborghini Terzo Millenio: Το μέλλον των hypercars

Ένα concept σε συνεργασία με το ΜΙΤ
08 Νοεμβρίου 2017 06:00
Lamborghini Terzo Millenio: Το μέλλον των hypercars

Όσο η τεχνολογία προχωράει και τα αυτοκίνητα γίνονται πιο φιλικά προς το περιβάλλον, ο χώρος ανοίγεται και για περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες να πάρουν μέρος. Οι λάτρεις των αυτοκινήτων, βλέπουν την μετάβαση στην ηλεκτρική κίνηση ως εχθρό, καθώς πρόκειται να τους πάρει τους πολυαγαπημένους συμβατικούς βενζινοκινητήρες και τις αποδόσεις τους, ωστόσο εταιρίες σαν την Lamborghini εργάζονται σκληρά για να φέρουν τις παλιές καλές εμπειρίες με την καινούρια τεχνολογία.

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο MIT, η ιταλική κατασκευάστρια supercar, δημιούργησε ένα project το οποίο έρχεται να ταράξει τα νερά. Το Lamborghini Terzo Millenio είναι ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο hypercar και πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και φουτουριστικά οχήματα της εταιρίας. Το πλήρως αεροδυναμικό περίβλημά του, είναι κατασκευασμένο στην πλειοψηφία του από ανθρακόνημα και υπόσχεται εμφάνιση που δεν έχει άλλο αυτοκίνητο.

Αν και η Lamborghini δεν απογοητεύει στον τομέα της αισθητικής, η ομάδα του MIT δούλεψε ώστε να κάνει το Terzo Millenio ένα από τα πιο γρήγορα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Από νωρίς κατάλαβαν πως οι συμβατικές μπαταρίες, δεν ήταν κάτι που θα εξυπηρετούσε την εφαρμογή. Έτσι οι μηχανικοί δημιούργησαν και εγκατέστησαν έναν Supercapacitor (υπερ-πυκνωτή). Η χρήση ενός τεράστιου πυκνωτή ως κύρια πηγή ενέργειας απαλλάσσει το όχημα από περιττά βάρη μπαταριών ενώ οι χρόνοι φόρτισης και εκ φόρτισης είναι ακαριαίοι και χαρίζουν απίστευτες επιδόσεις επιτάχυνσης. Όσο για την αποθήκευση μεγαλύτερων ποσών ενέργειας, οι οργανισμοί δοκιμάζουν νέας γενιάς μπαταρίες νανοτεχνολογίας βασισμένες στον άνθρακα.

Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα της Lamborghini είναι η παράγωγή θορύβου. Τα αυτοκίνητα της εταιρίας φημίζονται για τους χαρακτηριστικούς, ωμούς και πανέμορφους ήχους των V12 και V10 κινητήρων τους, κάτι που στο νέο μοντέλο λείπει. Το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που η εταιρία δήλωσε πως "βαθιά έρευνα είναι αναγκαία για την επίλυση του προβλήματος".

Όπως και να έχει, το Terzo Millenio είναι ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα της κατηγορίας του που καλωσορίζουν τις νέες τεχνολογίες ενώ ταυτόχρονα δείχνει τι μπορεί να πετύχει η ηλεκτρική τεχνολογία.