Ξεσκονίστε τα κασετόφωνά σας, οι κασέτες επιστρέφουν

Η National Audio απευθύνεται στους “ρομαντικούς”
07 Νοεμβρίου 2017 05:30
Ξεσκονίστε τα κασετόφωνά σας, οι κασέτες επιστρέφουν

Όταν προσπαθούμε να σκεφτούμε τα format μουσικής που έχουν περάσει μέσα στα χρόνια, ένα φαίνεται να παραμένει αναλλοίωτο, το βινύλιο, εξού και η επιστροφή του. Άλλοι ορκίζονται στην ‘αναλογικότητα’ του ήχου τους και την υπεροχή έναντι του ψηφιακού μέσου, ενώ άλλοι παραμένουν απλά ρομαντικοί με τα “κατάλοιπα” μιας άλλης δεκαετίας. Φαίνεται όμως πως το βινύλιο δεν είναι το μόνο παλιό format που έχει ζήτηση τη σήμερον ημέρα, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα του The Wall Street Journal, η έλλειψη μαγνητικών ταινιών έχει αφήσει του φίλους των κασετών σε απόγνωση.

Προς απάντηση αυτού του φαινομένου, η αμερικάνικη National Audio αποφάσισε να χτίσει στο Μιζούρι, την πρώτη high-grade μονάδα παραγωγής κασετών εδώ και δεκαετίες. Στόχος της, αρχής γενομένης τον Ιανουάριο του 2018, να βρίσκεται σε θέση να παράγει έως και 6.5 χιλιόμετρα ταινίας το λεπτό. 

Ενώ το ψηφιακό μέσο αποτελεί τόσο το παρόν, όσο και με σιγουριά το μέλλον, παιχνίδια, δισκογραφικά άλμπουμ, καθώς και ταινίες (βλ. Guardians of the Galaxy - Awesome Mix Tape…) φαίνεται να ξυπνούν το συναίσθημα της αίγλης μιας άλλης εποχής. Προλάβατε να γνωρίσετε τις κασέτες και αν ναι, τι περιείχε η δικιά σας Awesome Mix Tape;

Tags: