Το νέο καπέλο της Ford σώζει ζωές

Μια νέα εφεύρεση για τους επαγγελματίες οδηγούς
04 Νοεμβρίου 2017 13:30
Το νέο καπέλο της Ford σώζει ζωές

Η Ford, μια απο τις μεγαλύτερες εταιρίας της αυτοκινητοβιομηχανίας, συνεργάστηκε με τον οργανισμό GTB, με βάση το Sao Paulo για την κατασκευή ενός gadget το οποίο θα βοηθά τους επαγγελματίες οδηγούς μεγάλων οχημάτων να καταπολεμήσουν τα συμπτώματα υπνηλίας.

Ο μεγαλύτερος εχθρός των επαγγελματιών είναι ο ύπνος. Η κόπωση που δέχεται ο ανθρώπινος οργανισμός σε αυτά τα μεγάλα και πολύωρα ταξίδια, μπορεί να καταλήξει στην παρουσίαση υπνηλίας κατά την οδήγηση, κάτι πάρα πολύ επικίνδυνο. Η Ford για να γιορτάσει τα 60 χρόνια παραγωγής φορτηγών αυτοκινήτων στη Βραζιλία, βοήθησε στην ανάπτυξη ενός πρωτοποριακού καπέλου, το οποίο με τη χρήση τεχνολογιών αποτρέπει τους οδηγούς από το να κοιμηθούν.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο - παρουσίαση, το Safe Cap, όπως ονομάζεται, είναι εξοπλισμένο με γυροσκόπιο και επιταχυνσιόμετρο ακριβείας τα οποία είναι προγραμματισμένα να εντοπίζουν τις κινήσεις του κεφαλιού που κάνει ένα άτομο κατά την περίοδο του ύπνου. Αν ένας από τους δυο αισθητήρες εντοπίσει κάτι περίεργο, τότε μοτέρ δόνησης, ηχεία και λαμπάκια τροφοδοτούνται με σκοπό να μην επιτρέψουν στον οδηγό να αποκοιμηθεί στο τιμόνι.

Το Safe Cap βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο και δεν έχει γίνει λόγος από κανέναν από τους δύο οργανισμούς για σχέδια μαζικής παραγωγής. Το τμήμα πωλήσεων της Ford Βραζιλίας τόνισε πως στόχος είναι να κάνει και άλλες χώρες να ενδιαφερθούν για το project.

Tags: