Το πρώτο αυτόνομο φορτηγό της Volvo είναι έτοιμο για μαζική παραγωγή

Σε συνεργασία με την Aurora
21 Μαΐου 2024 09:47
Το πρώτο αυτόνομο φορτηγό της Volvo είναι έτοιμο για μαζική παραγωγή

Η Volvo αποκάλυψε πως το πρώτο της αυτόνομο φορτηγό είναι έτοιμο για παραγωγή. Το νέο VNL μοντέλο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Aurora, μία εταιρία αυτόνομης τεχνολογίας οδήγησης η οποία δημιουργήθηκε από πρώην στελέχη της Google, της Uber και της Tesla. Διαθέτει μία πληθώρα αισθητήρων και καμερών που προσφέρουν αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4, δηλαδή λειτουργία χωρίς άνθρωπο πίσω από το τιμόνι.

Αυτό το φορτηγό είναι το πρώτο της παγκόσμιας αυτόνομης πλατφόρμας μας, η οποία θα μας επιτρέψει να εισάγουμε περισσότερα μοντέλα στο μέλλον, φέρνοντας την αυτονομία σε όλες τις μάρκες φορτηγών της Volvo Group και σε άλλες χώρες και σενάρια χρήσης. – Nils Jaeger, Πρόεδρος της Volvo Autonomous Solutions

Τα αυτόνομα φορτηγά θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο New River Valley στη Virginia των ΗΠΑ, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο εργοστάσιο της Volvo στον κόσμο. Η Volvo ξεκίνησε να δοκιμάζει την αυτόνομη τεχνολογία μαζί με την Aurora από το 2018 και τα αυτόνομα φορτηγά της έχουν ήδη διασχίσει 2.5 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε δημόσιους δρόμους.

Η Aurora θα δώσει στην κυκλοφορία 20 πλήρως αυτόνομα φορτηγά αυτή τη χρονιά και θα φτάσει τα 100 φορτηγά το 2025, πριν ξεκινήσει να πουλά την τεχνολογία της σε άλλες εταιρίες. Σε αντίθεση με άλλες εταιρίες όπως η Tesla, η Aurora δεν είχε κάποιο ατύχημα και δεν έχει λάβει αρνητική δημοσιότητα έως τώρα.