Το PUBG εισέρχεται στην πλατφόρμα Azure της Microsoft

Νέο οικονομικό μοντέλο προμηνύει περισσότερες αποκλειστικότητες
30 Οκτωβρίου 2017 05:31
Το PUBG εισέρχεται στην πλατφόρμα Azure της Microsoft

Μέχρι πρότινος το παιχνίδι φαινόμενο, PUBG, έκανε χρήση των AWS (abbr. Amazon Web Services), ή αλλιώς, έτρεχε στους servers της Amazon, παρουσιάζοντας πολλά προβλήματα που ενδεχομένως να βασιζόντουσαν περισσότερο στην έλλειψη optimization και bug-fixes παρά στο παιχνίδι καθεαυτό. Παραταύτα, φαίνεται πως η συμφωνία της Bluehole με τη Microsoft δεν περιλάμβανε μόνο το διορισμό της δεύτερης ως publisher για την κυκλοφορία του παιχνιδιού στο Xbox, αλλά και τη μεταφορά των διακομιστικών αναγκών από την Amazon στα χέρια της γνωστής πλατφόρμας Azure της Microsoft.

Το gaming σπρώχνει τα όρια της καινοτομίας τόσο στο hardware όσο και στο software, φέροντας εφαρμογές που αποτελούν εύκολα το πιο απαιτητικό στη χρήση CPU και GPU περιεχόμενο, δίνοντας μας μια μεγάλη ευκαιρία στο cloud. Ως παράδειγμα, η PUBG Corp. με το καθόλα επιτυχημένο παιχνίδι της PlayerUnknown’s Battlegrounds, δε συνεργάζεται μαζί μας μόνο για να κάνει την κυκλοφορία στο Xbox αποκλειστική κατά το ξεκίνημα, αλλά επίσης τρέχει στο Azure. - Satya Nadella Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft

Η μεταφορά στο Microsoft Azure έγινε γνωστή κατά την αποκάλυψη των τριμηνιαίων κερδών της εταιρίας, προδικάζοντας -με τη θετική έννοια- μια ευοίωνη στροφή της εταιρίας. Ένας φαύλος κύκλος όπου η επέκταση του cloud κομματιού της θα μπορούσε να δεθεί άρρητα με την προσφορά οικονομικών λύσεων σε εταιρίες παραγωγής gaming περιεχομένου, με αντάλλαγμα ολική ή χρονική αποκλειστικότητα για το Xbox. Να σημειωθεί πως το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Xbox One S και Xbox One X μέσω του Game Preview προγράμματος πριν τη λήξη του έτους, ενώ η επίσημη κυκλοφορία έχει προγραμματιστεί για το 2018.