Το κρυφό chip του Pixel 2 ενεργοποιείται

Με την επερχόμενη αναβάθμιση του Android 8.1
21 Οκτωβρίου 2017 06:43
Το κρυφό chip του Pixel 2 ενεργοποιείται

Το Pixel 2 ήδη έχει μια καταπληκτική κάμερα, ωστόσο ίσως να μην την έχουμε δει ακόμα στα καλύτερά της. Η Google αποκάλυψε πως τα Pixel 2 και Pixel 2 XL περιέχουν ένα οκταπύρηνο chip το οποίο σχεδιάστηκε αποκλειστικά για να βοηθάει στην επεξεργασία φωτογραφίας. Το Pixel Visual Core chip όπως το ονόμασαν, είναι το πρώτο custom chip της Google και μπορεί να προσφέρει 5 φορές ταχύτερο HDR+ χρησιμοποιώντας το 1/10 της ενέργειας, σε σχέση με ένα συνηθισμένο επεξεργαστή εικόνας.

Μέχρι τώρα, το chip παρέμενε ανενεργό, η Google όμως σκοπεύει να το ενεργοποιήσει με την αναβάθμιση σε Android 8.1. Η developer preview έκδοση θα διατεθεί τις επόμενες εβδομάδες. Το chip θα μπορεί να “επεκτείνει τη χρήση του HDR+, θα διαχειρίζεται τις πιο απαιτητικές συνθήκες φωτογραφίας και εφαρμογές εκμάθησης μηχανής και θα μπορεί να προσφέρει χωρίς καθυστέρηση ακόμα πιο ενεργειακά αποδοτική επεξεργασία HDR+”.

Η Google δε διευκρίνισε το λόγο που το chip δεν ενεργοποιήθηκε αρχικά, μια λογική υπόθεση όμως είναι πως δεν είχε το χρόνο να τελειοποιήσει τις λειτουργίες του πριν την κυκλοφορία του τηλεφώνου. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις διαφορές στις φωτογραφίες του Pixel 2. Οι φωτογραφίες δεξιά κάνουν χρήση του HDR+ με το Pixel Visual Core.