Η DJI αποκαλύπτει την Zenmuse X7 για κινηματογραφιστές

Η πρώτη Super 35 με 6K ανάλυση
14 Οκτωβρίου 2017 04:30
Η DJI αποκαλύπτει την Zenmuse X7 για κινηματογραφιστές

Σίγουρα η λήψη κινηματογραφικού υλικού με τη χρήση drone δεν είναι κάτι καινούριο ως ιδέα, από την άλλη όμως, οι κάμερες που φέρουν τα drone της αγοράς δεν πληρούν σε καμία περίπτωση τις προδιαγραφές. Τόσο οι αισθητήρες (βλ. megapixel, bitrate, κ.α.) όσο και οι φακοί τους χρίζονται επιεικώς ακατάλληλοι. Παραταύτα δεν είναι λίγοι αυτοί που τους έχει καταλάβει η φρενίτιδα των εναέριων λήψεων, καθότι πολλές φορές μετράει το κάδρο και όχι η λεπτομέρεια.

Αναμενόμενα λοιπόν, η DJI, μια από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρίες drone παγκοσμίως, ανακοίνωσε τη λύση της στο πρόβλημα. Λόγος για την Zenmuse X7,την πρώτη Super 35 ψηφιακή κινηματογραφική κάμερα ειδικά διαμορφωμένη για χρήση σε drone. Πρόκειται για μια  επαγγελματική κάμερα με τη δυνατότητα καταγραφής 6K RAW βίντεο σε CinemaDNG format, με 14 stops δυναμικού εύρους. Η κάμερα φέρει ένα ειδικό σύστημα τοποθέτησης Prime φακών, με επιλογές στα 16mm, 24mm, 35mm και 50mm, ενώ το μέγιστο διάφραγμα όλων δεν ξεπερνά το f/2.8. Στη software πλευρά των πραγμάτων, ένα Cinema Color σύστημα σε συνδυασμό με μια νέα λειτουργία που μιμείται τη συμπεριφορά καμερών film, προσφέρουν μεγάλη ευελιξία στη μετέπειτα επεξεργασία, κρατώντας περισσότερες λεπτομέρειες.

Η διάθεση στην αγορά τόσο της κάμερας όσο και των φακών ξεκινά από το Νοέμβριο, με την τιμή του σώματος να έχει οριστεί στα $2.699, ενώ του κάθε φακού ξεχωριστά στα $1.299 δολάρια. Στην περίπτωση που η τσέπη σας αντέχει, οι φακοί πωλούνται και σε πακέτο προσφοράς, μόλις $4.299 δολάρια.