Ψεύτικο Adblock Plus ξεγέλασε χιλιάδες χρήστες Google Chrome

Πιστή αντιγραφή της κανονικής εφαρμογής με κακόβουλους σκοπούς
11 Οκτωβρίου 2017 04:30
Ψεύτικο Adblock Plus ξεγέλασε χιλιάδες χρήστες Google Chrome

Σάλος έχει προκληθεί ανάμεσα στους χρήστες του Google Chrome όταν η εταιρία ηλεκτρονικής ασφαλείας, SwiftOn Security, ειδοποίησε μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter για πρόσθετο πρόγραμμα που κυκλοφορούσε μέσα στο Google Web Store και παρίστανε το γνωστό Adblock Plus.

Το Add-On δημιουργήθηκε από κάποιον hacker-spammer, ο οποίος κλωνοποίησε την αυθεντική εφαρμογή προσθέτοντας κακοήθη κώδικα, ο οποίος κατά τα λεγόμενα θύματος άνοιγε πολλά παράθυρα διαφημίσεων μέσα στον browser. Το διπλότυπο πρόγραμμα κατάφερε να περάσει από τους μηχανισμούς ελέγχου και ασφάλειας της Google και έγινε διαθέσιμο μέσω της επίσημης σελίδας του Web Store ενώ μέχρι τη στιγμή που διαγράφηκε, πάνω από 37 χιλιάδες άτομα το είχαν εγκαταστήσει στο σύστημα τους.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση για το τι δυνατότητες μπορεί να έχει το πρόγραμμα πέρα από αυτές που αναφέραμε, ωστόσο θα ήταν συνετό να επανεγκαταστήσετε την επέκταση Adblock Plus του Chrome για να διασφαλίσετε την διαδικτυακή σας ασφάλεια.