Ήρθε το τέλος των Windows 10 Mobile

Στέλεχος της Microsoft εξηγεί τι συμβαίνει
10 Οκτωβρίου 2017 04:00
Ήρθε το τέλος των Windows 10 Mobile

Δεν είναι κρυφό το ότι τα Windows Phones, παρά την μεγάλη προσπάθεια της εταιρίας να το προωθήσει με κάθε δυνατό τρόπο, δεν κατάφεραν να αποκτήσουν την απήχηση που είχαν οι ανταγωνιστές τους, Android και iOS. Η Microsoft εδώ και πολύ καιρό βγάζει βασικά updates λογισμικού και ασφαλείας, ωστόσο δεν έχει κάνει κάποια δραματική ανανέωση στο φορητό λειτουργικό της, κάτι που είχε αφήσει την τεχνολογική κοινότητα να αναρωτιέται για το τι πρόκειται να κάνει η εταιρία με το project αυτό.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρίας και πρώην επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης Windows Phone, Joe Belfiore, ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι η εταιρία θα συνεχίσει να υποστηρίζει το λογισμικό, ωστόσο έχει παύσει η περαιτέρω ανάπτυξή του, ενώ η εταιρία δεν το θεωρεί πλέον προτεραιότητα.

Ο κύριος λόγος που η Microsoft απομακρύνεται από την αποτυχημένη πλατφόρμα είναι η μεγάλη έλλειψη εφαρμογών και ενδιαφέροντος από προγραμματιστές. Η εταιρία έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες  να τραβήξει την προσοχή των προγραμματιστών και των εκδοτικών εταιριών στην πλατφόρμα, ωστόσο καμία από αυτές δεν πέτυχε διότι οι developers δεν ήθελαν να επενδύσουν ούτε χρόνο αλλά ούτε και χρήματα σε ένα λειτουργικό χωρίς μεγάλη βάση χρηστών. Πηγές αναφέρουν πως η Microsoft είχε φτάσει να προσφέρει ανταμοιβή σε όποια εταιρία αποφάσιζε να δημιουργήσει εφαρμογές για τα Windows Phone ενώ όταν αυτό δεν έπιασε προσφέρθηκε να κάνει η ίδια τη δουλειά της ανάπτυξης αυτών.